Емил Караниколов: Не е работа на министъра на икономиката да казва на Надзорния и на Управителния съвет на ББР кои кредити и на кого да одобряват

Министърът припомни за взетото решение за подмяна на управителния съвет на банката заради заем, отпуснат на колекторска фирма

Министър Емил Караниколов заяви, че не смята, че министърът на икономиката трябва предварително да одобрява кредити и напомни по време на заседанието на ресорната парламентарна комисията, че не е работа на министър на икономиката да казва на Надзорния съвет и на Управителния съвет на ББР кои кредити и на кого да одобряват, съобщи БТА.

Това би било вмешателство в работата на търговска банка, допълни той и напомни, че ББР е банка по смисъла на закона и си има специален закон.

Министърът припомни за взетото решение за подмяна на управителния съвет на банката заради заем, отпуснат на колекторска фирма.

Председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев съобщи, че по-следващата сряда министърът на икономиката ще представи новото ръководство на ББР.

Темата за това как работи ББР е от нейното създаване, коментира министърът и допълни, че ако ще се променя ресорният закон, трябва да се намери отговор дали ББР е толкова гъвкава като държавната банка и дали тя може да предлага на малкия и среден бизнес по-гъвкави форми от всяка друга търговска банка. Ако си отговорим на този въпрос, ще разберем много истини, допълни министърът.

По време на заседанието министърът съобщи, че утре предстои среща с българска фирма, произвела респиратор, който трябва да се впише в Патентното ведомство и да му се извади сертификат за ЕС.

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Йотова ще отбележи празника в Босилеград

Вицепрезидентът ще посети Културно-информационния център на българското национално малцинство Вицепрезидентът...

Властта ще вземе участие в честванията за 24 май в София

Кирил Петков ще се включи в шествието в центъра...