Евакуират американци от България с два правителствени полета

Американски граждани могат да напуснат България с правителствени полети на САЩ, съобщи американското посолство у нас, цитирано от 24 часа.

Оттам уточняват, че ще има два американски правителствени полета, които ще летят директно от София до град Александрия, щата Луизиана.

Посолството допълва, че на полетите ще могат да се качат и цивилни граждани на САЩ, а самолетите ще летят на или около 29 май и 1 юни 2020 г. Всички пътници, които ще искат да заминат обаче, ще трябва да заплатят разходите за транспорта на американските власти.

Гражданите на САЩ, които притежават валидни американски паспорти и се интересуват, и са готови да пътуват, трябва да се свържат с посолството на мейл – [email protected] Там ще предоставят допълнителна информация за себе си. А тези, на които паспортът е изтекъл, ще трябва да попълнят данните от последния личен документ.

Американското посолство допълва, че пътниците на 2-та полета могат да бъдат обект на медицинска проверка от Центъра за контрол на заболяванията. За повече информация гражданите на САЩ могат да позвънят и в посолството. От мисията допълват, че след като желаещ да пътува е пратил мейл, те ще се свържат с него.

Подобни статии

Ботевото стихотворение „На прощаване“ се превърна в македонска народна песен

Според Българската академия на науките, подмяната на факти от историята ни...

Още в катергорията

Ботевото стихотворение „На прощаване“ се превърна в македонска народна песен

Според Българската академия на науките, подмяната на факти от...

Oт 12 юли вcички aвтoмoбили със стикери с чип

Екологичната група на колата не съвпада с категорията от...

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Пътната агенция призовава водачите да се движат със съобразена...