Фризьорските салони и пъбовете във Великобритания няма да отворят преди юли

Фризьорските салони и пъбовете във Великобритания няма да заработят отново преди юли. Това заяви днес министърът на външните работи Доминик Рааб, цитирани от БТА и ТАСС.

Най-рано на 4 юли ще преминем към други сектори (на икономиката, които могат отново да възобновят дейността си – бел. ТАСС). Сред тях ще бъдат хотелиерството, както и услугите в областта на личната хигиена и професии като фризьорството“, каза

Рааб в интервю по телевизия „Скай“. В тази категория влизат и пъбовете, уточни министърът.

Британският премиер Борис Джонсън обяви по-рано, че от 13 май в Обединеното кралство ще започне смекчаване на карантинните мерки, но времето за отмяната им още не е дошло.

През първия етап се разрешават неограничени излизания за спорт на открито и слънчеви бани, пътувания с автомобил до отдалечени места за почивка, възобновява се дейността на строителни фирми и редица промишлени сектори. Според Джонсън при следващия етап от 1 юни ще могат да заработят магазини и училища, а от юли – някои хотели и обществени места.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Очаква се пълният план на правителството да бъде оповестен в подробности по-късно днес.

Джонсън заяви също така, че хората, които пристигат във Великобритания, ще трябва да преминават карантина, за да се предотврати втора вълна на епидемията.

Нискобюджетната авиокомпания ИзиДжет (ЕasyJet) призова карантината, на която пристигащите ще трябва да се подложат, да бъде максимално кратка, предаде Ройтерс.

Новите правила, които ще включват 14-дневен карантинен период за повечето идващи от чужбина, вероятно ще откажат мнозина да пътуват. Това създава нова заплаха за авиокомпаниите и летищата, които отчаяно очакват да се възстанови търсенето на авиопътувания.

Летище „Хийтроу“, най-натовареното в Европа, призова да бъде разработен план за отваряне на границите след шока, който пандемията предизвика в сектора. Според летищните власти са необходими единни международни стандарти, така че пътниците да могат да пътуват свободно между страни с нисък риск от заразяване с коронавирус.

Подобни статии

Турция блокира процедурата за присъединяване на Швеция и Финландия в НАТО

Турция е блокирала началото на преговорите за присъединяване към НАТО за Финландия и...

Още в катергорията

Турция блокира процедурата за присъединяване на Швеция и Финландия в НАТО

Турция е блокирала началото на преговорите за присъединяване към НАТО за...

Илияна Йотова: Мерките на управляващите не са насочени към борба с инфлацията

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че представените мерки от управляващите...

Украинската армия обстрелва руснаци с US гаубици с надпис „От Америка с любов“

Украинската армия обстрелва руски цели с чисто нови гаубици...