Китай: Призоваваме САЩ незабавно да спрат политическата манипулация в Хонконг

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

„Китайското правителство ще предприеме всички необходими мерки за противодействие на САЩ, ако американската страна продължи да се намесва във вътрешните работи на Пекин“

Китайското правителство призовава САЩ незабавно да спрат политическите манипулации относно законопроекта за националната сигурност за Хонконг. Това заяви в петък, 29 май, официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Джао Лицян, предава TACC, цитирана от „Фокус„.

„Призоваваме САЩ незабавно да спрат политическата манипулация в Хонконг“, каза той, като отбеляза, че законопроектът за автономния регион е нещо, което засяга единствено вътрешните работи на Китай.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Китайското правителство остава ангажирано да се противопостави на чуждестранната намеса в Хонконг“, подчерта дипломатът.

Китайското правителство ще предприеме всички необходими мерки за противодействие на САЩ, ако американската страна продължи да се намесва във вътрешните работи на Пекин и специалния административен регион Хонконг, каза още говорителят.

„САЩ трябва да спрат да се месят в Хонконг. Ако САЩ продължат да се намесват, Китай ще предприеме всички необходими мерки за противодействие“, каза Лицзян.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини