„Левски“ прие дарението на Делян Пеевски

„До края на юли ще ни трябват към 3 милиона, като към момента имаме 1/6 от тях“, обясни Павел Колев

Управителният съвет на „Левски“ е взел решение да приеме дарението от 500 000 лв., направено от фирма „Интръст“ на Делян Пеевски вчера. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред журналисти на „Герена“, предава Агенция „Монитор„.

„Първа точка беше разглеждане на възможността за свикване на Общо събрание на „Левски“. На 6 юли ще свикаме такова, ще има и втора дата – 22 юли. Преди това не можем да го свикаме по закон, детайли едва ли ви интересуват. Дали ще получим да проведем Общо събрание на закрито е важен въпрос, защото „Левски“ има над 1000 акционери. Ако не може, ще го проведем най-вероятно на стадион „Георги Аспарухов“.

Обсъдихме и финансовото състояние на клуба, какви приходи очакваме, трябва да увеличим малко приходната част в тази тежка ситуация. Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер. Не мога да кажа колко точно ще е нужно на „Левски“. Може би до края на юли ще ни трябват към 3 милиона, като към момента имаме 1/6 от тях“, обясни Павел Колев.

Той допълни, че ако клубът не се справи финансово за това време, ще започне процедура по несъстоятелност.

„Няма промяна относно акциите“, каза още Колев. – „Дарението от Делян Пеевски ли? Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на „Левски“ да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим, освен да приемем дарението и да го изхарчим прозрачно.“

„Трябва да предадем „Левски“ в добро състояние на следващото управление. „Левски“ не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се. На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение, освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков“, каза още Павел Колев.

Той допълни, че разглеждат и предложение за спонсорство от чужда фирма за срок от 3 години на обща стойност 18 млн. евро. По думите на Колев обаче проучванията им са показали, че стана въпрос за офшорна компания с не толкова чисто минало и заради това предложението най-вероятно ще бъде отклонено.

Подобни статии

Известна българска снаха и бивша кеч звезда продава свои разголени снимки

Всичките абонати на сайта на Лана получават ексклузивни клипове от „Тик...

Още в катергорията

Известна българска снаха и бивша кеч звезда продава свои разголени снимки

Всичките абонати на сайта на Лана получават ексклузивни клипове...

ММС отне лиценза на Автомобилна Федерация на България

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде заповед,...

Димитър Бербатов се срещна с премиера Кирил Петков

Кандидат-президентът на БФС - Димитър Бербатов, и министър-председателят -...