Майк Помпейо порица Китай за предложеното от него законодателство за националната сигурност за Хонконг

„САЩ осъждат. . . предложението за едностранно и произволно налагане на законодателство за националната сигурност на Хонконг“, каза Помпейо в изявление

Американският държавен секретар Майк Помпейо порица днес Китай за предложеното от него законодателство за националната сигурност за Хонконг и го определи като произволно и катастрофално, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

„САЩ осъждат. . . предложението за едностранно и произволно налагане на законодателство за националната сигурност на Хонконг“, каза Помпейо в изявление.
По думите му то може да се отрази върху благосклонното отношение на САЩ към района.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„САЩ настойчиво призовават Пекин да преразгледа своето катастрофално предложение, да спазва международните си задължения и да уважава високото ниво на автономия, демократичните институции и гражданските свободи на Хонконг, които имат ключово значение за запазване на специалния му статут съгласно американския закон“, заяви той.

Великобритания очаква Китай да уважава правата и свободите на Хонконг и е ангажирана да гарантира автономията на района, каза говорител на британския министър-председател Борис Джонсън.

„Ние внимателно наблюдаваме ситуацията и очакваме Китай да уважава правата и свободите на Хонконг и високото му ниво на автономия. Като страна по съвместната британско-китайска декларация Великобритания е ангажирана с поддържането на автономията на Хонконг и уважаването на модела една страна, две системи“, заяви говорителят.

Подобни статии

Бившата на Григор Димитров отново накара мъжете да треперят от вълнение

Бившата приятелка на Григор Димитров, Никол Шерцингер, отново накара мъжете да...

Още в катергорията

Бившата на Григор Димитров отново накара мъжете да треперят от вълнение

Бившата приятелка на Григор Димитров, Никол Шерцингер, отново накара...

„Сиела Норма“: Разделянето на изборите ще струва 60 млн. повече на държавата

"Почти всички действия са повторяеми - инсталиране, транспорт, връщане...

Николай Нанков: Всички ще страдаме от некомпетентността на служебния кабинет

Той разясни още, че авансовите плащания са практика, която...