Мутафчийски към Бенатова: Занимавате се с глупости (Видео)

„Докато моите колеги умират, вие се занимавате глупости и ми изчислявате с едно моливче“. С тази реплика генерал Мутафчийски преряза като със скалпел провокациите на Миролюба Бенатова

Бившата журналистка на bTV и Нова телевизия бе отишла в кабинета на генерала с явната идея да търси скандала и да го провокира.

Къдрокосата брюнетка досущ като блондинка бе запомнила израза „пробив в системата“ и го повтаряше като креслив папагал.

От въпросите й лъхаше тежка некомпетентност, която се опитваше да прикрива с палаво клатене на глава. Нервността, обаче я издаде.

Генерал Мутафчийски стоически понасяше еднообразните й и провокативни питания, но в един момент стана, прекъсна я и я отпрати към стоянката с такситата.

Вижте част от репликите на Бенатова, с които тя явно искаше да подцени денонощните усилия на българските лекари в битката срещу коронавируса:

– Защо се стигна до появата на точно тези гнезда на заболели? 
– Питам имало ли е пробиви в системата?
– Начинът, по който системите започнаха да изпълняват препоръките, доколкото бяха дадени от Щаба, не бяха реципрочни на посланието. Нямаше синхрон в тези системи така, че хората да се чувстват защитени. 
– Имаше хора, на които им се отказваше да бъдат тествани, такива, на които им беше трудно да стигнат до лекар и трети, които влизаха безпрепятствено заразени в България.

– Защо толкова държахте парковете и планините да бъдат затворени?
– Ще се взимат ли под внимание тежките случаи? Защо не се определя от тежките случаи и смъртността дали ще се затегнат мерките?
– Тези усилия се обезсмислят, когато някъде има пробойна.
– Няма ли да катерим пика на заболяването винаги, когато се удвои броят на тестовете?
– Защо трябваше да се насажда чувство на вина по отношение на хората, които напускат града? От друга страна, когато в някакви професионални системи се намери пробойна, да има толерантност или неглижиране на тази пробойна? 
– Има ли пестене на тестове?

В отговор на несъществените въпроси на Бенатова, ген. Мутафчийски ясно подчерта, че ние не сме Германия.

„Преценихме, че германският модел е непоносим за нас, защото не може да отговори здравната система на това нещо. И заради това ще формулираме израелският модел, който казва над 100 новозаразени на ден за 3 поредни дни – преосмисляне на мерките“, категоричен бе шефът на Националния оперативен щаб.

Направихте ли си малко труд да видите кои подлежат на тестване в Германия, в Съединените щати? При нас са много по-широки критериите за тестване, това ви го гарантирам и го няма никъде в света, отсече ген. Мутафчийски.

Обърнете внимание на видеото след 43-ата минута:

"ALTERNATIVATA" – 14 май 2020

В предаването днес:Циркът с акциите на Левски, на манежа Сашо Диков.Вашите въпроси може да задавате на телефон: +359 2 40 84 257 по време на предаванетоИма ли грешки в стратегията и тактиката – ген. Мутафчийски в интервю за Миролюба Бенатова.

Публикувахте от TV1 България в Четвъртък, 14 май 2020 г.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор с азерския...

Още в катергорията

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор...

Ясен Тодоров: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

За определен кръг хора оплюването на главния прокурор и...

Гроздан Караджов уволни изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД Десислава Христова

Дружеството ще се представлява от един изпълнителен директор вместо...