Над 10 000 новозаразени в Русия

Москва представлява приблизително половината от всички инфекции, а градът заяви, че ще започне масови доброволни тестове за антитела от петък

Русия регистрира над 10 000 нови коронавирусни инфекции в петък, когато Москва започна масово тестване за антитела и облекчава националното блокиране.

Здравните служители съобщиха за 10 598 нови инфекции през последните 24 часа, което доведе до 262 843 общия им брой в страната, втората в тази статистика в света след САЩ.

Русия казва, че големият брой случаи се дължи отчасти на мащабна тестова кампания, в която са проведени повече от шест милиона тестове.

Москва представлява приблизително половината от всички инфекции, а градът заяви, че ще започне масови доброволни тестове за антитела от петък.

Руският президент Владимир Путин обяви тази седмица, че националното блокиране, насочено към забавяне на разпространението на вируса, ще бъде облекчено, въпреки че здравните служители регистрират постоянно увеличаване на новите случаи.

Въпреки големия брой случаи, официалният процент на смъртност от коронавирус в Русия е нисък в сравнение със страни като САЩ, Великобритания, Италия и Испания.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Страната отчете 113 нови смъртни случаи от коронавирус в петък, с което общото им число на Русия достигна 2418.

Властите твърдят, че това е така, защото Русия успя да извлече поуки от опита на Западна Европа, като бързо се насочи към изолация на пътниците и хората в риск и започна широка кампания за тестване и карантина на заразените.

Критиците обаче поставят под съмнение цифрите, обвинявайки властите в недостатъчно броене и приписване на смъртни случаи от вируса на други причини.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

2018 са новите случаи на коронавирус

Излекуваните са 3 344 2 018 са новите случаи на коронавирус. Това...

Още в катергорията

2018 са новите случаи на коронавирус

Излекуваните са 3 344 2 018 са новите случаи на...

Новозаразените с коронавирус за последнoто денонощие са 2681

Като излекувани са посочени 2557 души 2681 са новите случаи...

СЗО: Има вероятност Омикрон да се разпространи в световен мащаб

Световната здравна организация (СЗО) определи вероятността за по-нататъшно разпространение в...