Паргов: Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите

Калоян Паргов отбеляза, че днес посрещаме Деня на труда с тъжна и притеснителна статистика – над 106 000 новорегистрирани безработни в бюрата по труда в България за малко повече от 2 месеца

Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите. Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод Първи май – Ден на труда и на работническата солидарност.

„Днешният Първи май е един по-различен Ден на труда – празник в условия на извънредно положение, на социална изолация и на несигурност, отбеляза той. – Но е и ден с особена важност. На Първи май честваме извоюваните справедливи социални права на работниците през миналия век. И оценяваме високо достиженията на предците ни в борбата им за запазване на изконни човешки права“.

Калоян Паргов отбеляза, че днес посрещаме Деня на труда с тъжна и притеснителна статистика – над 106 000 новорегистрирани безработни в бюрата по труда в България за малко повече от 2 месеца. „Днес е трудно време – време за леви идеали и ценности, за проява на солидарност в най-чистия й вид, за надмогване на его, за желание за заедност, за презрение към егоизма…, каза той. – Непознатият вирус COVID-19 истински разтърси света. Последиците от него връхлитат с огромна сила трудещите се – най-важните частици от икономическата машина на държавата. Същите тези работници, на които от години политическата класа е длъжник. Сега е моментът същата тази държава да им се издължи с лихвите. Да покаже истинска грижа, хуманност и отговорност… Все леви ценности! Първи май през 2020 година наистина е по-различен. Днес той показва крещящата необходимост от възраждането на лявото. Защото левите ценности са силата, която може да ни преведе през кризата. След нея няма да сме същите. Ще бъдем по-човечни, по-солидарни, по-внимателни, по-загрижени, по-отговорни, по-ценящи малките неща, по-добри един към друг… Пожелавам го на всички! И се надявам.

Честит Ден на труда и на работническата солидарност! Честит празник на левия печат и на левите движения по света!“.

Източник: Епицентър

Подобни статии

Националният съвет на БСП утвърди всички листи за 45-то НС

Националният съвет на БСП утвърди окончателно всички листи с кандидатите за...

Още в катергорията

Националният съвет на БСП утвърди всички листи за 45-то НС

Националният съвет на БСП утвърди окончателно всички листи с...

Румен Петков: Тези избори са на живот и смърт (ВИДЕО)

Лидерът на АБВ поставя 3 цели за следващите години...