Пътна полиция: Изнервени шофьори тормозят КПП-тата с неподчинение

На КПП-тата полицаите преценяват кого да проверят за алкохол, като непрекъснато се отклоняват автомобили за проверка според преценката на проверяващите полицаи

Шофьори с непопълнени декларации, изнервени, правещи се, че не са разбрали разпоредбите на полицията, затрудняват работата на КПП-тата. Пик на натоварване се очаква през целия ден, като „пик“ значи опашка от поне 2-3 километра, съобщи Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел “Пътна полиция”,СДВР, цитиран от БГНЕС.

„Трафик от денонощието има. През него са излезли около 40 000 автомобила. Върнатите автомобили са около 3 000 до 4 000 коли. По статистика върнатите граждани са около 7-8 000”, посочи Костадинов.

И вчера имаме случай на шофьор с алкохол, и то на товарен автомобил, само по КПП-тата засякохме поне 7-8 човека. От вчера започна акция за мотористи, гонки, като само за вчера има 5-ма мотоциклетисти в нарушение, като двама са без категория. Те ще бъдат привикани и ще понесат своето наказание“.

На КПП-тата полицаите преценяват кого да проверят за алкохол, като непрекъснато се отклоняват автомобили за проверка според преценката на проверяващите полицаи.

„В декларациите, които гражданите оставят на КПП-тата с мотива, че отиват на работа, трябва да е подаден номер на управителя на фирмата, като колегите звънят за проверка, – не винаги, но в повечето случаи“. Има и брутални случаи на опити за минаване, но хора, отиващи на почивка, няма да бъдат пропускани.

Пикът на завръщащи се очаква на 6-ти май вечерта или 7-ми сутринта, добави Костадинов.

Подобни статии

Служебното правителство се събира на първо заседание

Служебното правителство, назначено вчера от президента Румен Радев, се събира днес...

Още в катергорията

Служебното правителство се събира на първо заседание

Служебното правителство, назначено вчера от президента Румен Радев, се...

Министър Рашков уволни от МВР свидетел срещу секретаря на президента Пламен Узунов

Първото уволнение, което прави служебното правителство на Румен Радев,...

Костадин Паскалев: Има предпоставки за успешно служебно правителство

„Президентът предложи балансирано правителство, попълнено с хора, които притежават...