Под 1000 болни от COVID-19 в италиански интензивни отделения

За последните 24 часа в Италия са починали нови 179 заразени с коронавируса

Под 1000 болни от Ковид-19 се намират сега в интензивни отделения в Италия. Това се случва за първи път от 10 март насам, когато в страната беше въведена повсеместна изолация, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

Сега в интензивни отделения са 999 болни от Ковид-19. Пикът на болни от заболяването, причинено от новия коронавирус, настанени в интензивни отделения беше достигнат на 3 април (тогава беше съобщено за 4068 души в интензивни отделения в страната).

За последните 24 часа в Италия са починали нови 179 заразени с коронавируса. Общият брой на смъртните случаи е 30 739. Общият брой на заразените в страната е 219 814.

Италия започна поетапно излизане от изолацията на 4 май. За 18 май е предвидено отварянето на музеи и магазини за нехранителни стоки, а според италиански медии тогава може да бъдат отворени и фризьорски салони и ресторанти в областите, които не са тежко засегнати от епидемията.

Властите не спират да предупреждават за риск от втора вълна на зараза. В неделя премиерът Джузепе Конте предупреди сънародниците си, че това лято ще ходят на почивка, на море или в на планина, но това ще става по един различен начин, с правила и предпазливост. Той поясни, че указания в тази насока ще бъдат съобщени в зависимост от развоя на ситуацията.

Подобни статии

Кацаров отчита нисък обхват на ваксинация срещу COVID-19 в социалните домове

Здравните власти у нас отчитат нисък обхват на ваксинация срещу COVID-19 в...

Още в катергорията

Кацаров отчита нисък обхват на ваксинация срещу COVID-19 в социалните домове

Здравните власти у нас отчитат нисък обхват на ваксинация срещу...

42 нови случая на коронавирус у нас, 2 души са починали

Малко над 40 нови случая на коронавирус са били...

Пореден ден с нисък брой новозаразени с COVID-19 у нас

81 нови заразени с коронавирус са били регистрирани през последното...