След среща на стадион „Георги Аспарухов“: Организират събитие за 106-ия рожден ден на Левски

Спешно трябва да бъдат намерени финанси, за да бъдат изплатени месечните възнаграждения на играчите за февруари и март, както и остатъка от заплатите за януари, бе коментирано на срещата

Днес се проведе важна среща на стадион „Георги Аспарухов“ между изпълнителния директор на Левски Павел Колев и баскетболния треньор Тити Папазов, който обяви, че очаква да получи основния пакет акции от Георги Попов и Васил Божков. Основното след днешната среща е, че ще бъде организирано събитие по случай 106-ия рожден ден на Левски, което да генерира средства в помощ на клуба. Ще бъде подновена и дарителската кампания.

Председателят на НКП Степан Хиндлиян и председателят на Тръст „Синя България“ Даниел Стрезов, лидерът на Сектор „Б“ Любомир Костадинов – Младежа, Адриан Петров от фракцията „Ултрас Левски“, както и представителите на сдружение „Сини Сърца“ Илия Христов и Евгени Бакърджиев, също присъстваха на събирането, продължило около час и двадесет минути.

На среща беше коментирано как ще се действа от тук занапред, след като първата стъпка е направена и акциите ще бъдат предоставени от укриващия се в Дубай Васил Божков. Спешно трябва да бъдат намерени финанси, за да бъдат изплатени месечните възнаграждения на играчите за февруари и март, както и остатъка от заплатите за януари.

Причината е, че в противен случай футболистите на ПФК Левски могат да разтрогнат по вина на клуба в края следващата седмица, след като го позволяват законите на ФИФА, а това ще усложни тежкото финансовото положение на „сините“, което и без това не е никак розово.

Първи срещата на „Герена“ напусна Любомир Костадинов – Младежа във видимо недобро настроение заради различните гледни точки на замесените в ситуацията, а след него тръгна и Тити Папазов. Накрая председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян се среща с представителите на медиите, преди които сподели, че е обсъждана организация на събитие по случай рождения ден на ПФК Левски, която да генерира средства, с които да бъде подпомогнат клубът. Освен това и дарителската кампания в помощ на Левски ще бъде подновена.

За пореден път изстрадалите привържениците на 26-кратните шампиони на България ще имат основна роля, за да се набират средства, както сториха през февруари и първата половина на март, когато събрата над 1,2 милиона лева от билети, артикули и дарения, нещо което е прецедент за роден клуб, не получавайки нищо в замяна.

Този път има вероятност, ако Папазов и компания решат, че законът позволява, да бъдат пуснати част от акциите, които предаде Васил Божков, в продажба за феновете. Ще се мислят и други варианти за намиране на спонсори, продажба на абонаментни карти и т.н.

Източник: Sportal.bg

Подобни статии

Още в катергорията

Джокович кацна в Белград, но дори не помаха на феновете си

"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на...

В Сърбия посрещат Джокович като национален герой

Новак ще пристигне в Белград около 13,10 часа българско...