Сотир Цацаров: Справянето с корупцията не е работа само на КПКОНПИ, но и на парламента

„Казахте, че не присъства терасата на Пламен Георгиев, но в отчетния доклад не присъстват и проверките за закупени недвижими имоти в град София на немалка стойност и от парламентарни представители“, добави Цацаров

Справянето с корупцията не е работа само на една комисия, тя минава и през пленарна зала. Това каза председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров по време на дебата за по доклада на оглавяваната от него комисия за 2019 г.

„Казахте, че комисията в този й вид няма да се справи с корупцията. Не е моя работа да споря с народен представител само че справянето с корупцията не е работа само на една комисия. Справянето с корупцията минава и през тази зала, защото тя гласува и приема инструментариума, с който работим ние, с който работи прокуратурата, с който работи МВР, ДАНС и прочее. Част от този инструментариум, да речем е в Наказателния кодекс и остава непокътнат от 1968 г. Това очевидно не ви прави впечатление“, заяви още Цацаров.

Той заяви, че не може да приеме критиката към съдържанието на доклада. „Отчетният доклад не е вестник, отчетният доклад не е информационен сайт. Вие казахте, че не присъства терасата на Пламен Георгиев, но съжалявам, че ще ви го припомня, но в отчетния доклад не присъстват и проверките за закупени недвижими имоти в град София на немалка стойност и от парламентарни представители, които са от вашата парламентарна група. Нека да бъдем обективни. Отчетният доклад не е вестник. Още нещо, казано беше, че има огромно разминаване между цената на исковете и отнетото имущество. Никакъв страх няма от този закон, защото има дълги процеси, които обезценяват стойността на имуществото. Защо има разлика между претендирано и отнето имущество. Преди да бъде отнето, минава през три съдебни инстанции. Ако говорим за това, че процесите били прекалено дълго, това означава да се вземе и то от вас съвсем обратно решение. То е за ускорена конфискация, в резултат на което ще ни дадете правото да влизаме в домовете на хората и незабавно да им отнемаме имуществото и да го продаваме, за да не се обезценява то. Тогава това ще
бъде драстично нарушение на техните права. Затова казвам, че има такава разлика. Затова има разминаване между цените на исковете и крайния резултат. Разминаването се дължи и на още една причина. 127 са спрени, защото чакат тълкувателно решение от Върховния касационен съд от 2018 г. Тези 127 дела засилват пасива“, каза още Цацаров.

Подобни статии

Продуцентът Евтим Милошев заразен с коронавирус

Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук Телевизионният продуцент Евтим...

Още в катергорията

Продуцентът Евтим Милошев заразен с коронавирус

Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук Телевизионният...

Сигнал за разорани дюни в Каваците е подаден до РИОСВ

Регионалната екоинспекция в Бургас проверява сигнал за разорани дюни...