Така рекламираните от правителството ваучери за почивка ще са само за полицаи и лекари

Има условие, първо тези ваучери да бъдат използвани за запълване на държавните бази

Незабелязано мина новината, че така рекламираните от правителството ваучери за почивка на море това лято за всички български граждани, ще са само за полицаи и лекари.

Все още размерът им не е приет и уточнен, но предложението за тях бе на НФСБ с лидер Валери Симеонов, чиято парламентарна група внесе в парламента предложенията за безплатни ваучери за всички на стойност 210 лв.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Покрай срещата вчера между Обединени патриоти и премиера Бойко Борисов, където бе обявена новината за намаляване на ДСС на 9% за заведения и книги, лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви: „За ваучерите се обединихме полицаи, медицински персонал да имат възможност за летуване само във вътрешен туризъм, само в български обекти на хората, които са на първа линия за борба с разпространение на заболяването.

Симеонов нарече промените „резки“. Също бе уточнено, че има и условие, първо тези ваучери да бъдат използвани за запълване на държавните бази. Едва след като се запълнят те, тогава ще бъдат използвани в хотели и места за настаняване.

Полицаите и в момента имат право на субсидирана почивка в станции към ведомството, като не е ясно дали ще могат да ползват едновременно и нея, и новия вариант чрез ваучери.

Основната идея за подпомагане на туризма в криза беше да се дават ваучери за почивки в България, и то на по-широк кръг от хора – пенсионери, деца, работещи с платени осигуровки през последните 12 от 18 месеца.

Източник: Dir

Подобни статии

Румен Радев: Необходима е дългосрочна стратегия по демографските въпроси

Необходима е всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. Това заяви...

Още в катергорията

Румен Радев: Необходима е дългосрочна стратегия по демографските въпроси

Необходима е всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси....