УМБАЛ „Света Анна“ с 2 респиратора от „Интръст“ на Делян Пеевски

Два респиратора дарение от „Интръст“ на Делян Пеевски получи столичната окръжна болница „Св. Анна“. Апаратите са на обща стойност 144 000 лева и ще подпомогнат лекарите в лечебното заведение в битката срещу COVID-19.

По-рано през деня стана ясно, че поредно дарение от Делян Пеевски е получила и болницата в Гоце Делчев – защитни облекла и шлемове от най-висок клас за медиците на първа линия там. Те бяха предадени на лечебното заведение от кмета на община Белица и координатор на даренията на Пеевски – Радослав Ревански, както и от областния координатор на ДПС в Благоевград – д-р Ведат Хюсеин, съобщи местният сайт pirinpress.com.

Дарението беше прието от д-р Петър Филибев, директор на болницата в Гоце Делчев.

„Идвам  с послание на г-н Пеевски, който поздравява всички жители и мед. работници от района и следи с грижа разпространението на вируса в региона. Остава на разположение да помага на региона, както винаги го е правил“, каза Радослав Ревански.

„Благодарни сме на г-н Пеевски за предоставеното дарение, което идва в много важен за нас момент“, каза  управителят на лечебното заведение д-р Петър Филибев.

Това е поредното дарение от Делян Пеевски за лечебното заведение, след като през април болницата получи и респираторен апарат.

Вълната от благотворителност в помощ на битката с коронавируса продължава в цялата страна. Американската фармацевтична компания AbbVie дари антивирусни лекарства на Министерството на здравеопазването за лечение на повече от 300 хоспитализирани пациенти, обявиха вчера и от посолството на САЩ у нас.

„Байер“ пък дарява 48 900 лева на Министерството на здравеопазването за подпомагане на болничното лечение на граждани, заболели от COVID-19 на територията на страната.

Производителят на NIVEA – Beiersdorf, ще дари сума в размер на 60 000 лева в подкрепа на дейността на три местни организации в битката с COVID-19, стана ясно вчера. Сумата ще бъде разпределена по равно между Българския Червен кръст, Фондация „BCause“ и „Каритас България“. От своя страна фондацията организира активна кампания за подпомагане на хора и организации със спешни нужди при кризата с COVID-19 в България, на която „Beiersdorf“ също дари 20 000 лева.

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов пък дари 30 предпазни шлема на болницата в града, обяви директорът на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева. „Това са шлемове, изработени в мюсюлманското училище в Момчилград“, поясни тя, като връчи и парично дарение за областната болница, изпратено до РЗИ от жителката на Чепеларе Славка Узунова. С писмо до здравната инспекция жената е изпратила сумата от 400 лева.

Подобни статии

Радев е приел Кристалина Георгиева на 9 септември. И до този момент срещата е засекретена

От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и...

Още в катергорията

Времето – 26 септември 2021 г.

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо Минималните температури...

Собственик на голяма куриерска компания става депутат от “Продължаваме промяната”

Коалицията "Продължаваме промяната" иска подписването на споразумение с Демократична...