Валери Найденов: Мутафчийски беше длъжен да отговаря добросъвестно и любезно на Бенатова. Видя се кой е гражданин и кой – роб!

Венцислав Мурафчийски е длъжен да бъде любезен и аргументиран, а ние пък сме длъжни да гледаме критично на неговата аргументация

Мене, текел, фарес. Видя се кой е гражданин и кой – роб. Естествено, че генералът е длъжен да отговаря любезно и добросъвестно на въпросите на Бенатова, още повече, че те бяха съвсем нормални и в тях нямаше нищо провокативно. В момента хората в България са лишени от сериозна част от своите граждански и човешки права. На практика конституцията е суспендирана. Мутафчийски пък е председател на ЩАБА, който ограничава тези права. Не ме интересува нито какъв хирург е, нито какъв баща. Той се явява пред гражданите за да обяснява защо ограничава правата им и дали това е оправдано. Затова е длъжен да бъде любезен и аргументиран. А ние пък сме длъжни да гледаме критично на неговата аргументация, най-вече журналистите. И политолозите. И политиците от опозицията. Но по-интересното е, че сега се разбра кой на коя страна е – на страната на гражданското общество или на диктатурата. Всички, които изказаха мнение, бяха претеглени. Мене, текел фарес.

Валери Найденов, Фейсбук

Подобни статии

Доц. Киселова: Не сме обсъждали разпространения текст в работната група за българския закон „Магнитски“

Разпространената в медиите чернова на български вариант на закона „Магнитски“ не...

Още в катергорията