Владимир Путин: Русия е непобедима, когато е единна

Путин не спомена епидемията в речта си, въпреки че Русия е на пето място по брой потвърдени инфекции в света с близо 188 000 случая

Президентът Владимир Путин призова гражданите на Руската федерация да останат единни в деня на 75-годишнината от края на Втората световна война. Празникът се чества в условията на пандемията от коронавирус, предаде АФП, цитирано от БГНЕС.

“Ние знаем и твърдо вярваме, че сме непобедими, когато бъдем единни”, каза Путин в телевизионна реч, след като традиционният грандиозен военен парад в Деня на победата на Червения площад трябваше да бъде отменен заради пандемията.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Путин не спомена епидемията в речта си, въпреки че Русия е на пето място по брой потвърдени инфекции в света с близо 188 000 случая. Но части от речта му загатнаха за борбата, в която руснаците са изправени срещу пандемията. “Нашите ветерани се бориха за живот срещу смъртта. И ние винаги ще се учим от техния пример на единство и издържливост”, каза Путин.

Въпреки че традиционният мащабен парад на военна техника, която показва най-новите разработки на руските военни, беше отменен, Русия все пак отбеляза празника с военновъздушно шоу. Традиционният парад бе отложен за по-късно тази година по решение на Кремъл.

В събота Путин положи цветя на Вечния пламък пред червените тухлени стени на Кремъл и произнесе тържествена реч в памет на примера на войниците, дали живота си във Втората световна война. По време на поднасянето над Москва прелетяха военните хеликоптери, бомбардировачи и изтребители, като това беше единствената демонстрация на военна техника в днешния ден.

Подобни статии

Още в катергорията

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на икономиката

Разпространението на варианта Омикрон може да доведе до забавяне...

В Азербайджан българка стана заместник-министър

Марияна Василева е новият заместник-министър на младежта и спорта...