Владимир Зеленски е готов на преки преговори с Путин за конфликта в Донбас

По неговите думи той е готов на всякакъв формат на преговорите за разрешаване на конфликта в Донбас на базата на Минските договрености

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, говорейки с репортери за първата година на своя мандат, заяви, че е уверен в необходимостта от преки преговори с руския президент Владимир Путин, пише вестник “Российская газета“, цитиран от Агенция „Фокус„.

„Въпреки факта, че обществото оценява преките преговори между Зеленски и Путин по различен начин, аз съм сигурен, че трябва да направим това“, каза украинският лидер.

По неговите думи той е готов на всякакъв формат на преговорите за разрешаване на конфликта в Донбас на базата на Минските договрености.

„И не бих искал да отивам на план В и С“, обяви украинският президент, но не уточни какво означават такива планове сами по себе си.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Междувременно руското външно министерство обяви, че първата година от мандата на Зеленски не е довела до фундаментални промени в Донбас.

„При встъпването си в длъжност Зеленски обяви прекратяването на огъня в Донбас за първостепенна задача. Той каза, че не се страхува да взема трудни решения и е готов да загуби поста си, за да може да дойде мирът. Оттогава насам няма кардинални промени“, коментира руското външно министерство.

Подобни статии

Още в катергорията

Ако падне правителството – пада и цената на горивата!

Ако падне правителството горивата ще паднат до 2.23 лв.,...

3,5% от проверяваните къщи за гости били чисти измами

Статистиката при проверката показва, че горе-долу 3,5% от проверяваните...