„Zoom“ представи проект за пълно криптиране на видеокомуникациите

Решението на Zoom идва, след като редица компании и организации взеха решение да ограничат или дори да забранят използването на приложението за видеовръзка на фирмата, позовавайки се на опасения за сигурността

Компанията Zoom Video Communications обяви, че е готова с проект, предлагащ криптиране “от край до край” на нейните видеокомуникации.

Предложението е създадено от екип на фирмата Keybase, стартъп за криптиране, който беше придобит от Zoom по-рано този месец в опит да повиши сигурността на предлаганите от нея услуги. Самият проект е публикуван в GitHub.

Компанията Zoom призова експерти по криптовалута, нестопански организации и клиентите да дадат обратна информация за направеното предложение.

“След като оценим тази обратна връзка за интегриране в окончателния дизайн, ще обявим нашите инженерни етапи и цели за внедряване на криптиране “от край до край” за потребителите на Zoom”, отбелязват от компанията.

Решението на Zoom идва, след като редица компании и организации взеха решение да ограничат или дори да забранят използването на приложението за видеовръзка на фирмата, позовавайки се на опасения за сигурността. Подобни указания преди време бяха дадени от Alphabet Inc, компанията-майка на Google, от Федералното външно министерство на Германия и от Сенатът на Съединените щати.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Най-мощният Land Rover Defender получава двигател от BMW

Версията SVR ще развива мощност от над 600 конски сили В началото...

Още в катергорията

Най-мощният Land Rover Defender получава двигател от BMW

Версията SVR ще развива мощност от над 600 конски...

Google работи над приложение за по-лесно преминаване от iOS към Android

От Apple вече разполагат с подобна функция Поглед във файловете на Google...

Фейсбук с голям фонд за инфлуенсъри

Компанията Фейсбук обяви решение да основе фонд за инфлуенсъри, съобщи Вашингтон...