Бареков: Нека ви ориентирам, кой, кой е

Общото между всички е, че са алчни за кинти дърти комунисти без хигиенни навици или ДС им дърпа конците

Да ви ориентирам малко кой кой е от говорещите мъпети всяка сутрин по блоковете на баджак телевизиите. Ето основните типове:

1. “Ляв социолог на свободна практика”. Взима кинти от ГЕРБ, за да плюе по опозицията и БСП с тезата, че Борисов не е идеален, но няма по-добър от него. Класически представител Буруджиева и още няколко каки.

2. “Десен социален антрополог на свободна практика”. Взима кинти от ГЕРБ и олигарсите, за да обяснява колко десен е Борисов и колко леви либерали са такива като готиния Радан и Пинокио. Класически пример за такъв угоен лапач е бай ви Харалан и още няколко надути соросоидни плондери.

3. “Десен политилог с криминално досие”. Този говори направо от името на ГЕРБ и обяснява колко е велик Бойко и колко нещастни са враговете му. Финансира се основно от ДПС. Класически пример за такава мутра е Харизанов, известен и като Жоро Тръбата, защото наряза за скрап “Напоителни системи” още през първия мандат в екип с министъра на земеделието Миро Мършата.

4. “Социолог – бизнесмен”. Взима кинти безогледно от всички, но винаги дава най-много рейтинг на който плати най-много или който му посочи прокуратурата. Класически пример за подобни безсрамни милионери са Кънчовците и техните бездарни проксита. Има още дузина помияри, които срещу кинти хвалят властта на ГЕРБ и пробитите тъпани от ВМРО където и когато им кажат, но те са производни на горните четири модела силиконови говорещи глави.

Общото между всички е, че са алчни за кинти дърти комунисти без хигиенни навици или ДС им дърпа конците.

Николай Бареков, Фейсбук

Подобни статии

Медийно законодателство в „12 без 5”, или защо сме „бананова република” по свобода на словото

В последните часове от живота на 44-тото народно събрание правителството на...

Още в катергорията

Корнелия Нинова: Лидерът е там, където е най-трудно

„Промени трябват във всяка сфера, но ако трябва да...

Лъчезар Томов: В разгара сме на трета вълна от заразата

„По моите преценки около милион и половина души би...