Доналд Тръмп: Изпращам хиляди „тежко въоръжени“ войници и полицаи да предотвратят протестите във Вашингтон

Тръмп нарече действията на демонстрантите „тероризъм“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че изпраща хиляди „тежко въоръжени“ войници и полицаи, които да предотвратят бъдещи протести и бунтове във Вашингтон, където по-рано сгради и монументи бяха разрушени, включително близо до Белия дом, предава AFP.

„Случилото се снощи е абсолютен срам“, каза президентът по време на обръщение към нацията, малко след като пред неговата резиденция избухнаха безредици, а полицаите използваха сълзотворен газ срещу демонстрантите.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Изпращам хиляди и хиляди тежко въоръжени войници, военнослужещи и служители на реда, за да спрат грабежите, бунтовете, вандализма, нападенията и умишленото унищожаване на собственост“.

Тръмп нарече действията на демонстрантите „тероризъм“. Протестите бяха предизвикани от смъртта на афроамерикнеца Джордж Флойд, който почина малко след като беше арестуван. Според официалната аутопсия, извършена в град Минеаполис, където той е бил задържан, Флойд е починал вследствие от задушаване, след като единият от полицаите е задържал коляното си върху врата на арестувания. Протестите бързо прераснаха в безредици на много места в страната, включително във Вашингтон.

„Искам организаторите на този терор да знаят, че ще бъдат изправени пред сериозни последици и дълги присъди в затвора“, каза Тръмп. Отбелязва се, че по същото време, в което президентът е говорил полицията е използвала шокови гранати и сълзотворен газ пред Белия дом.

Тръмп също така призова губернаторите на щатите, в които има бунтове да „мобилизират достатъчно (военнослужещи от) националната гвардия, които да овладеят улиците“.

Източник: Епицентър

Подобни статии

Доналд Тръмп: САЩ скоро ще станат страна от третия свят

Нищо подобно на това, което се случва на нашата граница, никога...

Още в катергорията

Доналд Тръмп: САЩ скоро ще станат страна от третия свят

Нищо подобно на това, което се случва на нашата...

Вацев: Всяко следващо правителство ще следва трите цели на САЩ

В българските политически драми има засилен американски интерес, заяви...