Два нови случая на COVID-19 в област Разград и един новозаразен в Доспат

Един от случаите е на жена с придружаващо заболяване – артериална хипертония

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева, са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград, съобщи БТА.

Единият случай е с жена на 51 г. от исперихското село Подайва. Потърсила е медицинска помощ на 22.06.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, където е хоспитализирана.

Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Пациентката е с придружаващо заболяване – артериална хипертония. Вторият случай е с жена на 55 г. от Разград. Потърсила е медицинска помощ на 23 юни в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, Разград, където е хоспитализирана.

Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Жената е с придружаващи заболявания – артериална хипертония и хронична обструктивна болест. Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 51, от тях активни са 27.

Един е оздравял – мъж на 66 г. от село Ясеновец. На стационарно лечение в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД са 9 души, от които един е интубиран. Шестима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика – Русе“и трима в УМБАЛ „Канев“ АД, Русе.

Д-р Генева информира още, че екипи от РЗИ са започнали масирани проверки в търговски обекти за спазване на противоепидемичните мерки. Започват проверки и по спазване на режима по провеждането на абитуриентските балове.

Нов случай на коронавирус е потвърден и в Доспат, съобщиха от РЗИ-Смолян, предава DarikNews.

Заразеният е 54-годишен мъж, който е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев.

Предстои епидемиологично проучване на контактните лица.

Подобни статии

96 нови случая на COVID-19 у нас

Излекуваните са 57 Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие...

Още в катергорията

96 нови случая на COVID-19 у нас

Излекуваните са 57 Новите случаи на коронавирус у нас за...

239 са новозаразените с COVID-19

Направените тестове за последните 24 часа са общо 5414 239 са...

262 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи с коронавирус за денонощието са 262 при направени...