Джон Болтън: Ким Чен-ун се забавляваше много с Доналд Тръмп

Болтън заяви, че Тръмп не е квалифициран за президент и изрази надежда, че историята ще го запомни като президент, управлявал само един мандат и че той няма безвъзвратно да съсипе

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се е забавлявал много с начина, по който президентът на САЩ Доналд Тръмп възприемал отношенията им, предаде Франс прес, като цитира интервю на Джон Болтън, бивш съветник по националната сигурност на американския държавен глава.

Болтън заяви това в интервю за телевизия Ей Би Си – първото му интервю преди публикуването на скандалната му книга за Тръмп.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

В отговор на въпрос дали Тръмп „наистина мисли, че Ким Чен-ун го обича“, Болтън заяви, че не вижда друго обяснение. „Мисля, че Ким Чен-ун се забавлява много с всичко това“, добави той.

„Тези писма, които президентът показа пред медиите, са написани от някой чиновник в отдела по пропаганда на Корейската трудова партия“, подчерта Болтън. „И въпреки това президентът ги сметна за доказателство за дълбока дружба“.

В книгата си бившият съветник критикува и южнокорейския президент Мун Дже-ин за срещите на високо равнище между Тръмп и Ким. Според Болтън целият процес е „дело на Южна Корея и е много по-силно свързан с нейните планове за „обединение“, отколкото със сериозна стратегия“ от страна на Ким или от американска страна.

Южнокорейското президентство обвини Болтън, че изкривява реалността и затруднява бъдещите преговори за ядрената програма.

Болтън заяви, че Тръмп не е квалифициран за президент и изрази надежда, че историята ще го запомни като президент, управлявал само един мандат и че той няма безвъзвратно да съсипе. „Можем да се възстановим от един мандат“, добави той.

Източник: БТА

Подобни статии

Румънският премиер уволни след скандал министъра на здравеопазването

Румънският премиер Флорин Къцу отстрани от длъжност министъра на здравеопазването Влад...

Още в катергорията

Румънският премиер уволни след скандал министъра на здравеопазването

Румънският премиер Флорин Къцу отстрани от длъжност министъра на...

Байдън ще направи първото си обръщение пред Конгреса на 28 април

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси...

Байдън изтегля US войниците от Афганистан до 11 септември, говори с Путин

Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички...