Фандъкова: Отпускаме 130 000 лева за туристическата инфраструктура на Витоша

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Днес официално поставихме началото на сътрудничеството между Фондация „София – европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“

С подписването на споразумение между двете страни за изпълнение на дейности до края на 2020-а г. и обновяването на туристическата инфраструктура, се обединяваме около целта да направим планината още по-удобна и привлекателна за софиянци. Това заяви днес председателят на фондацията и председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков, в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, на пресконференция за представяне на три годишна програма за подобяване на инфраструктурата в планината Витоша, предаде БТА.

Предстои възстановяване на заслон „Комините“; изграждане на заслон „Боянски водопад“; възстановяване на туристическите алеи Златни мостове – хижа Кумата, Златни мостове – хижа Момина скала; възстановяване на 11 чешми в Дендрариума и туристически център „Златни мостове“. Програмата предвижда още обновяване на четири маршрута в местностите Живата вода, Бай Кръстьо – Комините, както и организиране на обучения на ученици по планинско оцеляване и спасяване хижа „Боерица“, която е реновирана през 2018-2019 г. Първото обучение започва на 19 юни и се организира от общинската дирекция за аварийна помощ и Планинската спасителна служба.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Кметът на София припомни, че за да подобри достъпа до Витоша от 1 юни Столичната община намали интервалите на автобусите до планината. Автобус номер 63 до Златните мостове е с допълнителен курс в обедните часове през делничните дни и с намалени интервали през уикенда. Автобус номер 66 до Морените за първа година ще се движи и в работни дни и с намалени интервали през уикенда. Продължаваме с обновяването на автобусите за Витоша – към 10-те автобуса, които купихме ще добавим още пет нови, които в момента са в процедура, информира кметът Фандъкова.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини