Германия разследва огромна педофилска мрежа от 30 000 заподозрени

Германски официални лица обявиха, че се разследват хиляди заподозрени участници в огромна педофилска мрежа. Около 70 от тях вече са установени из цялата страна, съобщава „Дойче веле“.

Отделът за киберпрестъпност на провинцията Северен Рейн-Вестфалия разследва около 30 000 заподозрени за участие в огромна онлайн педофилска мрежа. Правосъдното министерство на провинцията обяви, че степента на насилието върху деца, което е било споделяно онлайн, е „много обезпокоителна“.

„Не съм и предполагал, че степента на насилие над деца в интернет е толкова голяма“, заяви правосъдният министър на провинцията Петер Байзенбах.

Следователите разследват около 30 000 все още неидентифицирани заподозрени, обяви министерството.

„Искаме да извадим извършителите и участниците в това насилие над деца от анонимността на интернет“, заявиха от министерството.

Заподозрените се разследват за споделяне на съдържание, което съдържа фиктивни или истински актове на насилие. Разследването е започнало миналия октомври с ареста на заподозрян в град Бергиш Гладбах близо до Кьолн.

Първият обвинен, 27-годишен войник, е осъден на 10 години затвор през май и е настанен в психиатрична клиника за неопределен период.

Това е поредният случай на педофилия в Германия през последните 18 месеца, отбелязва „Дойче веле“.

По-рано този месец 11 души бяха арестувани по подозрения в с насилие над деца и заснемането им, след като видеа и снимки бяха конфискувани от дома на заподозрян в западния град Мюнстер. Разследващите обявиха, че са идентифицирали поне три от жертвите – на 5, 10 и 12 г.

В друг скандален случай в градчето Люгде, на около 125 км от Мюнстер, няколко души бяха обвинени в системно сексуално насилие над деца в продължение на няколко години, припомня „Дойче веле“.

Източник: Епицентър

Подобни статии

Талибаните поискаха помощ от ЕС, за да бъде гарантирано функционирането на афганистанските летища

Талибаните поискаха от Европейския съюз помощ, за да бъде гарантирано функционирането...

Още в катергорията

СЗО подготвя глобален договор за предотвратяване и реагиране на бъдещи пандемии

Представители на държавите, членуващи в Световната здравна организация, договориха...

Мониторинговата група на ЕП обсъжда резултатите от визитата си в България

Мониторинговата група към комисията по граждански свободи, правосъдие и...