Херо Мустафа: Справедливостта трябва да надделее над омразата и хаоса

„Трябва да започнем открита дискусия, да се поучим от грешките си и да засилим ангажимента си към нашите основни ценности, включително равни права и върховенство на закона“, каза още посланика на САЩ у нас

Смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис беше трагедия и ние споделяме чувството на тъга и мъка, които изпитват редица хора в Съединените щати и по света. Всеки човек има право да се отнасят към него с достойнство и да бъде в безопасност по нашите градски улици. Това се казва в изявление на посланика на САЩ у нас Херо Мустафа относно протестите в САЩ.

„Трябва да започнем открита дискусия, да се поучим от грешките си и да засилим ангажимента си към нашите основни ценности, включително равни права и върховенство на закона. Както казаха редица американски официални лица, сега трябва да удвоим усилията си, за да гарантираме, че раните ще започнат да заздравяват и справедливостта ще надделее над омразата и хаоса. Чрез открит диалог и дебат можем да работим за преодоляване на дискриминацията и разделението и да гарантираме, че всички граждани могат да се ползват от правата, които заслужават“, се казва още в изявлението.

Подобни статии

Керемедчиев: Възможно е руски войски да нахлуят в Украйна

По думите му в Беларус предстои учение на руската армия, където...

Още в катергорията

Керемедчиев: Възможно е руски войски да нахлуят в Украйна

По думите му в Беларус предстои учение на руската...

Успешен мандат, господин президент!

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова заслужено получиха...