И главният секретар на президента се уреди с апартамент в София

Проверка показва, че единствените настоящи доходи на Стоянов са вследствие на заплатата му от президентството

Главния секретар на президента Румен Радев Димитър Стоянов, шеговито известен още като “Митьо есемеса” (прякор, дошъл след като главният прокурор Иван Гешев заяви, че го е викал в президенството с есемеси), се е сдобил с чисто нов апартамент в София, пише АФЕРА.

Иначе, обраният военен, както и мнозина други негови политически колеги, всъщност бе на път да се окаже поредното лице, чието необяснимо забогатяване е на път не само да шокира широката публика, но и да дискредитира държавния глава.

Проверка показва, че единствените настоящи доходи на Стоянов са вследствие на заплатата му от президентството.

Димитър Стоянов е роден през 1968 г. в Свиленград и никога до сега не е имал имоти в столицата.

В момента Димитър Стоянов минава за един от най-близките хора на настоящия държавен глава и също като Радев е завършил Висшето военно училище – Долна митрополия. Той е и възпитаник на Военно въздушния колеж “Максуел” в САЩ. Стоянов е назначен за главен секретар с указ на президента номер 44 на 23.01.2017 г. Дата, от която се определя началото на истинския му живот в София.

АФЕРА провери дали обаче, също като ПР- ката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова, само за няколко години Стоянов е успял да се облажи и спести от държавната си заплата достатъчно средства, с които да си осигури луксозен живот в хубавите части на столицата.

Обърнахме се към главният секретар на президента Димитър Стоянов:

– Г-н Стоянов, получи се информация, че и Вие сте се сдобил с луксозен апартамент в София. Моля Ви, коментирайте вярно ли е.

– Госпожо Томова, информацията Ви е почти вярна. Към момента нямам собственост на какъвто и да е имот в София. Има предварителен договор за закупуване на жилище с гараж. Цената му е приблизително 81 000евро в Подуяне. Предварителният договор е на името на съпругата ми.

– Ясно. Благодаря. Предполагам, че средствата не са дарение от майка Ви.

– Не, не са. Може да проверите декларацията ми от 2017 г., а и останалите през 2018 и 2019г. За съжаление не мога да си позволя къща в Бистрица, нито апартамент за 300 000 … Няма и да се случи. Благодаря Ви, че бяхте коректни и попитахте за луксозният ми апартамент.

Подобни статии

Какви са разликите между антителата след преболедуване и след ваксинация

иРНК ваксините не съдържат жив вирус и не оказват влияние върху...

Още в катергорията

Български лекар: Хапче срещу COVID-19 е 90% ефективно

Успехът е свързан с предотвратяване на хоспитализация, обясни д-р...

Времето – 28 ноември 2021 г.

Днес валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса,...