Имунолог: Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности

Според него това налага в обществото психоза и хората се страхуват да се докосват до различни повърхности и дори да се поздравяват

„Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности. Той е жив организъм, който не може да съществува извън клетката“. Това каза пред БНР проф. д-р Красимир Методиев – имунолог, специалист по биотероризъм и президент на Интернационална медицинска асамблея – България.

Според него това налага в обществото психоза и хората се страхуват да се докосват до различни повърхности и дори да се поздравяват.

Имунологът беше категоричен, че не трябва да се неглижират противоепидемичните мерки за дистанция и даде пример със струпванията на много хора по футболните стадиони, които се прегръщат и се поздравяват за резултатите на отборите на терена.

В предаването „Преди всички“ проф. д-р Методиев коментира, че в момента сме свидетели на изменчивост на коронавируса, който претърпява адаптация към различните условия на географските и климатични зони:

„Ние доказахме, че сегашният щам на коронавируса е различен от известните досега коронавируси. Той или е бил манипулиран от тази лаборатория в Ухан, откъдето изтече, или по някакви други природни закони е претърпял изменение на своя геном“.

Според имунолога скоро няма да има ваксина срещу Covid-19.

Подобни статии

Тошко Йорданов: В България политиците са на върха на корупцията

В България политиците са на върха на корупцията. Това заяви в...

Още в катергорията

Тошко Йорданов: В България политиците са на върха на корупцията

В България политиците са на върха на корупцията. Това...

Кои бяха тези мутри? Защо до този момент МВР нищо не казва по въпроса?

Напомняне: По време на протестите имаше параполицейски формирования между...

Румен Петков се съмнява в работата на служебния министър на енергетиката

Той настоя за отговор и от държавния глава Прeдceдaтeлят нa...