Искра Михайлова: Дигитализацията на културното наследство има огромен потенциал за България

По думите й дигитализацията започва от малките неща, които приемаме за ежедневие

„Дигитализацията е основен приоритет на ЕС и на ЕК в сегашния й мандат. Вчера се проведе среща, посветена на дигитализацията на един сектор, който има огромен потенциал за България, а именно – културното наследство”. Това заяви евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Искра Михайлова пред Нова тв.

„То е капитал за развитие на страната ни, но чрез дигитализацията му то може да стане част от общия капитал за развитие на Европа и да бъде ключов елемент в развитието на страната ни”, каза още тя за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Пандемията от COVID-19 ни кара да бъдем много креативни. Заедно с това беше добре да докажем, че в дигиталната среда представителите на културните институти се чувстват комфортно и могат да представят своите постижения,” коментира Михайлова.

По думите й дигитализацията започва от малките неща, които приемаме за ежедневие.

„Приемаме за нормално, че всеки един има на телефона си приложения, с които например управлява финансите си и се ориентира в пространството. Дигитализацията вече е на практика средата, в която живеем”, коментира Михайлова.

Подобни статии

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше...

Още в катергорията

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник...