понеделник, септември 28, 2020

Как отговорна за скандала с боклука на мафията стана заместник-министър

Най-четени

Искра Михайлова: ДПС вече не подкрепя Радев

Евродепутатката поздрави Корнелия Нинова с изборния успех "Позицията на ДПС е от значение, постигнали сме го през много години постоянство. Със самочувствие на национално и...

Ден 81: Звезди с концерт в подкрепа на антиправителствените протести

81-ят антиправителствен протест преминава под знака на първия митинг-концерт, който се организира от начало на недоволството. Той започна в 16 ч. на „Орлов мост“,...

Филип Димитров все по-скандален – иска удължен мандат за главния прокурор

Дразня се, когато някой претендира, че е гласът на народа, заяви експремиерът След като миналата седмица скандализира дясното с острата си позиция против протестите в...

България е безпрецедентен досега провал на ЕС

Как ЕС ще бъде способен на големи и исторически дела, след като ЕС е сляп, глух и ням за случващото се у нас Очакваме ЕС...

Григор Лилов: Години наред Славея Стоянова въртеше металургията на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, който тровеше региона с отровни газове и води. Когато комбинатът фалира, веднага беше изстреляна в държавната администрация 

Григор Лилов - журналист, писател и икономист

Автор: Григор Лилов

БЕЗОЧИЕ! Премиерът Бойко Борисов освободи Красимир – племенника на Тодор Живков от поста на заместник-министър на екологията (умишлено спестявам фамилията му – и този доскоро пореден властник както всички сегашни, както и тези в опозицията свети с отразената светлина на комунистически номенклатурни родове и на това обстоятелство дължи кариерата си).

На нейно място като заместник-министър слага Славея Стоянова.

Славея е онази, която с прекия си шеф – зам.-министър Красимир е въртяла боклуците из страната ни. От 2015 г. насам тя е директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в екоминистерството. (преди това – експерт в същата дирекция).

Тя носи отговорност наравно с освободения заради боклука на световни мафии зам.-министър.

А ако не е знаела за връзките със световните мафии толкова години (практически невъзможно), ако не е знаела какво е ставала с боклуците и вноса им в България, значи не само не става за директор, не става дори и за редови служител – може би само за хигиенист в министерството.

Славея Стоянова е нежната опора на друг олигарх – приватизатора на „Кремиковци“ Валентин Захариев, чийто скандални сделки също плачат за внимание (който пък беше дупе и гащи с друг олигарх – Атанас Тилев).

Вярно, Славея не е специализирала като Захариев в Русия – завършила е „биология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

И пак е вярно – за нея не мога да посоча стотици и десетки милиони имане, както направих за олигарха Валентин Захариев, за да ги взима от моята книга олигарха Бобоков за проверка от разследващо-аналитичния модул на групировката и като следствие да прави списък с числа. (след проверката установих, че разликите с моята книга са в три позиции от 31 общо)

Години наред тази нежна Захариева опора – Славея Стоянова въртеше металургията на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, който тровеше региона с отровни газове и води. Когато комбинатът фалира, веднага беше изстреляна в държавната администрация.

Само ще отбележа, че фирмата на двигателя й-олигарх „Финметалс“ е осъдена да заплати на държавата 420 МИЛИОНА ЛЕВА.

420 МИЛИОНА!!!!

Платено ли е? – На босия цървулите!

Този образ Захариев навремето беше обявен за Данъкоплатец № 1 на Република България от НАП и неговата тогавашна ръководителка Мария Мургина, въпреки че беше най-големият длъжник.

Имам маса разследвания и постове за олигарха и този скандал, посветил съм му и на него редове в мои книги, под моя натиск Мургина изгоря като шеф на НАП и беше дадена на съд. (бел.: обаче през 2016 ВКС напълно я оправда).

Данъкоплатец № 1 само чрез две офшорки („Скад Ко“, регистрирана в Кипър, и „Булстийл“, регистрирана в остров Ман) беше източил навън в чужбина над 100 милиона долара!

Как да забравя, че новият заместник-министър на екологията е била като опора в живота – основен мениджър на Валентин Захариев в житие-битието му в бизнеса. И после е трябвало да контролира друг бизнес – този с боклука и вноса му. В едно от онези министерства, където при всички едноцветни и разноцветни изредили се управления ролята на ДПС е водеща, макар и упражнявана зад кулисите.

Безочието и наглостта на премиера Борисов наистина са безподобни. Демагогията на опозицията му с мълчанието й – също!

И не само с този пореден случай.

Само днес, само за днес той е вторият!

Първият е, защото реве как БСП фалирала Корпоративна банка, ама на срещата със сръбския президент Вучич и думичка не обели за завръщането у нас на избягалия банкер-мошеник Цветан Василев.

Ясно ми е защо е така. Българското общество в голямата си част не е общество, а тълпа роби, оседлана от мафиоти-тарикати.

Ясно ми е защо Борисов и сие наглеят – ЕС и Запада ще преглътнат всичко, защото нямат властова алтернатива.

Имат я! И не е личностите на този или онзи, които се счита. Друг е механизмът.

ВЪПРОСЪТ.

Навремето, когато същите тези световни мафии трябваше да купят ЧЕЗ чрез Гинка Върбакова, аз запитах нещо премиера в един пост от няколкото в поредицата разкрития („Подземният свят на едно Гинче“)

И сега във връзка с назначаването на поредното лице в министерско кресло отново го питам същото, като този път добавям към адреса на питането и Ахмед Доган в Сарая:

(откъс от „Подземният свят на едно Гинче“, 11 март 2018)

„НДрагета” се оказа стъпила в кабинета на словашкия премиер Фицо – сред съветниците му. Един „гад” (определение на Бойко Борисов) като мен – журналист, плати с живота си разкритията, които направи.

Г-н Премиер, Трябва ли да считам, че освен разни родни мафии „Килъри“ и световните мафии са стъпили не само при министрите ви (засега мога да го докажа за двама), не само сред елита от родни политици (вкл. опозиционни) и олигарси, но и пряко във Вашия кабинет?

Поканени лично от Вас, за да се здрависват и прегръщат с Вас, понеже стоите зад тази сделка и купувача в нея Гинчето?

бележка: Публикацията ще бъде изпратена от мен на европейските органи на ЕС и външни министерства с искане за реакция. Тя ще бъде изпратена и на чешкия президент, на премиера им, на ръководните органи на ЧЕЗ, на чешки медии. Трябва да знаят, че освен пране на пари сделка за ЧЕЗ, както стана с фотоволтаиците няма да има. Такъв е замисълът – за хора като тях и с тяхната информираност ще стане ясно защо. Най-вероятно споразумяването с Гинчето ще отнесе и кариерите на тях самите.

 (край на откъса от онзи пост от 2018 г.)

БЕЛЕЖКА: С Постановление 13791/18 от мин. г. Прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу опиталата се да приватизира ЧЕЗ Гинка Върбакова за разкритото от мен пране на мръсни мафиотски пари за няколкостотин милиона евро и за документни измами за 200 милиона евро заради „изтекла давност”. Отново ще отбележа, че никаква давност не беше изтекла. И че само разни властови, олигархични и прокурорски идиоти у нас си мислят, че случаят са го приключили с тази „давност“.

БЕЛЕЖКА – министър Нено Димов на екологията изгоря от поста си, беше арестуван и е разследван. Пак напомням – новата зам.-министърка като директор е отговаряла за контрола върху боклука в България, вноса и износа му.

ПОСЛЕДСТВИЯТА

Ако така продължава с безочието на властта и нейните ръководители, не е далеч моментът, когато преглътнатото от нашите държави-официални партньори дълбоко, до дъно ще се натика обратно в гърлото на нашите управници. И на скритите им повелители!

Григор Лилов, фейсбук

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини

Искра Михайлова: ДПС вече не подкрепя Радев

Евродепутатката поздрави Корнелия Нинова с изборния успех "Позицията на ДПС е от значение, постигнали сме го през много години постоянство. Със самочувствие на национално и...

Ден 81: Звезди с концерт в подкрепа на антиправителствените протести

81-ят антиправителствен протест преминава под знака на първия митинг-концерт, който се организира от начало на недоволството. Той започна в 16 ч. на „Орлов мост“,...

Филип Димитров все по-скандален – иска удължен мандат за главния прокурор

Дразня се, когато някой претендира, че е гласът на народа, заяви експремиерът След като миналата седмица скандализира дясното с острата си позиция против протестите в...

България е безпрецедентен досега провал на ЕС

Как ЕС ще бъде способен на големи и исторически дела, след като ЕС е сляп, глух и ням за случващото се у нас Очакваме ЕС...

Карбовски за Караянчева: Вие сте идиот! Самозабравил се човек с диагноза

След като станете от стола, бъдете любезна да върнете служебния Мерцедес - него го плати Иван, мой приятел, казва журналистът Госпожо Председател, Чух, че ако...

Беновска “пере” Борисов с жалък въпрос: “Троянски кон” на Радев ли е Цв.Цв.?

Журналистката се жалва, че президентът й е отрязал акредитацията за "Дондуков" 2 12 часовника получи Цветан Цветанов от Бойко Борисов, докато бяха като „сиамски близнаци“...

Тръмп номинира Ейми Кони Барет за върховен съдия

Американският президент Доналд Тръмп номинира консервативния съдия Ейми Кони Барет за член на Върховния съд При представянето й в Розовата градина на Белия дом, Тръмп...