Лекарите във Велинград с колективна оставка

“Това е единствената болница в района, която осъществява 24-часова спешна и неотложна медицинска помощ. Едновременно с това лекуваме пациенти с COVID-19”изрази всеобщото мнение на колегите си д-р Ванков

Лекарите от болницата във Велинград подават колективна оставка, предаде „Нова телевизия“. До напрежението в здравното заведение се стигна, след като служителите там поеха потока от болни от Доспат и Сърница, където бяха едни от последните огнища на заразени с коронавирус, без да разполагат с инфекциозно отделение.

„Мотивът за колективната оставка е това, че искаме да бъдем чути от институциите и да им обясним какво изживяваме всеки ден. Това е единствената болница в района, която осъществява 24-часова спешна и неотложна медицинска помощ. Едновременно с това лекуваме пациенти с COVID-19, имаме разкрити пет легла и пет – в инкубация. Но нямаме нито кадрови потенциал, нито условия за спазване на санитарно-хигиенните мерки”, изрази всеобщото мнение на колегите си д-р Ванков.

Началникът на вътрешното отделение д-р Вакльова обясни пред телевизията, че в него има седем пациенти с доказана коронавирусна инфекция при капацитет пет. Още седем чакат резултат.

„Отделила съм два екипа, които се грижат за тях денононощно. Вчера се оказа, че четири души бяха положителни и бяха настанени в различни отделения”, допълни медикът.

С колективната оставка на медиците съществува опасност близо 60 000 души в района на Велинград да останат без медицинска помощ.

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Промени в движението в София в празничния ден

Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“...