Мажд Алгафари: 10 години управление на ГЕРБ, а те все невинни?!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Три мандата на ГЕРБ. Десет години управление. Десет години мнозинство и все не са виновни за случващото се в държавата. Все някой друг им е виновен

Но, какво означават тези цифри? Какво стои зад тях? За да управляват ГЕРБ десет години, то те са избрани, защото имат мнозинство в Парламента.

А, кой кове законите в България? Ами кой – Парламента.

А, как се приемат законите в Парламента? Ами с мнозинство. Кой има мнозинство в Парламента? Как кой? Ами ГЕРБ. Следователно, от десет години живеем с приетите от ГЕРБ закони.

А, какви са законите приети от ГЕРБ? Как, какви? Такива, каквито ги виждаме.

Закони, които позволяват да се строи и застроява черноморието. Закони, които позволяват да се внася БОКЛУК от цял свят и да се гори в България. Закони, които позволяват да се „СПЕСТЯВАТ” такси и данъци от хазартна дейност. Закони, които позволяват да се източат язовири и хората да останат без вода в 21-ви век. Закони, които позволяват при намаляване на цената на нефта, у нас цената на горивата да не спада. Закони, които позволяват току що построени магистрали да се превърнат в морски вълни. Закони, които позволяват да се налеят милиони в некачествени ремонти на емблематични улици и булеварди. Закони, които позволяват да се строи с некачествен, дори бих казал временен материал. Закони, които позволяват да се крадат имотите на възрастни хора. Закони, които позволяват да се секат вековни гори. Закони, които позволяват да се замърсяват реки, езера, язовири и морска вода. Закони, които позволяват висши служители в държавата да се сдобиват с имоти за милиони. Закони, които се променят за да се случат неща, които иначе няма как да се случат. Закони, които позволяват да се краде от всякъде и от всичко. Закони, които позволяват да се внасят хранителни продукти с изтекъл срок и същите да бъдат продадени в търговската мрежа в България. Закони, които позволяват на големи търговски вериги да изнасят печалбите си в чужбина и да декларират елементарни финансови резултати. Закони, които позволяват въпреки, че сте се отказали от услугите на топлофикация да плащате, защото топлото минавало през домът ви, през вашата собственост. Закони, които позволяват българското производство, животновъдство и земеделие да е на колене. Закони, които принудиха БЪЛГАРСКАТА РОЗА да отиде в историята. Закони, които затвориха стотици училища и детски градини. Закони, които отписаха българското от учебниците и въведоха страшни неща. Закони, които позволиха със сканирането на сгради да се окрадат милиони. Закони, които позволяват на грабителите на държавата да са невинни.

Е, господа от ГЕРБ, това са ПРИЕТИТЕ от ВАС ЗАКОНИ. Ние живеем във времена на ВАШИТЕ ЗАКОНИ.

Мажд Алгафари, фейсбук

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини