Министър лъже: Жена му има участие в ПР агенция, пише го в Търговския регистър

Фактите са твърде лесно проверими в Търговския регистър

Министърът на образованието Красимир Вълчев излъга публиката, че съпругата му няма нищо общо с фирмата ПР енд Ивент Консултинг АД, която е вземала поръчки не само от институцията, управлявана от кума им – Комисията за защита на потребителите, но и работи по проекти на подчинената на самия министър европейска агенция на МОН – ЦРЧР по програма „Еразъм +”. Фактите са твърде лесно проверими в Търговския регистър.

Срещу името на госпожа министершата Лилия Василева Николова и нейното ЕГН ясно личат думите: „Съвет на директорите” на „ПР енд Ивент Консултинг” АД. Както личи и участието й в „Бонафиде Адвайзърс ” ООД със съпругата на шефа на КЗП Димитър Маргаритов. Даже и участието й в борда на държавната Академика 2000 ЕАД, когато съпругът й е главен секретар на МОН.

Очаквайте в понеделник разказа ни за целия кръг на „адреналинките”, в който влизат двете височайши съпруги, собственичката на ПР-агенцията в момента Емилия Стоянова Коцова и още една тяхна дружка от златните години на вицепремиера и министър на образованието при Тройната коалиция Даниел Вълчев – Мария Пенкова Янкова, също съдружник в агенцията.

Сигурно по някаква случайност, министерската половинка се подвизава и в кантората на проф. Вълчев.

Има и други висши държавници в списъка на този доста влиятелен приятелски кръг, който държи Министерството на образованието вече 15 години, като шефа на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Просветното ведомство е второто по богатство у нас след социалното и през него минават 4 млрд.лв. годишно.

Имаме надежда, че КПКОНПИ с новия си ръководител Сотир Цацаров ще започне разследването за начина, по който един семейно-приятелски кръг е впримчил най-важното – бъдещето на децата на България. Така че нашата страна е последна по грамотност в ЕС, с много изостава от предпоследния и в класацията за дигиталност.

Подобни статии

След като вкараха държавата в безпрецедентна криза, Лорер, Ангелов и Икономов се правят на кайт сърфисти

Гуруто на “Промяната” Евгени Ангелов мечтаел за Амазонската дрога аяуаска След като...

Още в катергорията

Кметица от ГЕРБ уреди олигарха на Бойко Иван Пилето с 605 дка за соларен парк

Кметицата на Нова Загора Галя Захариева веднага, след като...

ДАНС влезе в Кинтекс

Служители на ДАНС са влезли на проверка в най-голямата...