Общинският съветник в СОС Иво Божков от “Да, България” също се оказа с апартаменти за стотици хиляди!

Общинският съветник от ДБ и телевизионен водещ в телевизия “Евроком” Иво Божков лъсна с имоти в София за 455 708 лева

Интересното е, че двата апартамента са закупени от Божков през 2018 и 2019 година, докато същия е бил отново общински съветник.

Още по-интересно е, че общинския съветник е декларирал, че е получил два ипотечни кредита общо за         407 120 лева и още два потребителски кредита общо за 92 200 лева или всичко е получил кредити за 499 320 лева. На фона на цялата тази информация, която изнасяме идва ред на най-интересния въпрос- какви са доходите на общинския съветник, за да може да си позволи да обслужва заеми от почти половин милион?

С какво точно е обезпечил например потребителските кредити и кои са банките, които са отпуснали кредити за толкова много пари? Как банката е оценила неговата кредитоспособност?  И… всъщност, как общинския съветник посреща собствените си нужди?

От медийни публикации се вижда, че Иво Божков през 2019 година е търсил финансова помощ чрез набиране на дарения по банкова сметка, което е обявил и в медиите и можете да го видите ето тук  . “#Корупцията е реалност, срещу която трябва да бъдем единни. Не съм спирал, и няма да спра, да давам гласност на проблемите, които виждам и с които не мога да се примиря. Надявам се, да не съм сам.”

С тези думи завършва публикацията в OFFNews от 18.03.2019 г. Дали господин Божков ще ни осветли колко пари е събрал от дарения? Напълно е възможно Божков да получава огромен хонорар за воденото в “Евроком” предаване, но в декларацията липсват данни за декларирани доходи, както липсват данни в декларацията и за фирмата “ВИВО” ООД, в която Иво Божков е съдружник със 70% дялово участие.

Интересно е, че не открихме декларираните фирми да са публикували отчети за извършвана дейност през последните години, но по вероятно е, че не са реализирали печалби, от които Божков да получи дивидент. Ще бъде много интересно Иво Божков да разясни на своите избиратели как да получат кредити за почти половин милион и как да ги изплащат? Ето тук можете да се запознаете с декларацията на Иво Божков подадена пред КПКОНПИ със закъснение.

Оказва се, че в България банките раздават щедро кредити на държавни и общински служители. Припомняме, че пиара на премиера Борисов Севделина Арнаудова чрез сериозни кредити  е придобила имоти за над един милион лева. По-късно същата обясни, че е погасила една сериозна част о кредитите си чрез дарение от майка си, но не обясни от къде майка ѝ разполага с толкова пари?

Източник: От Упор

Подобни статии

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното освобождаване на...

Още в катергорията

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното...

275 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи с коронавирус за денонощието у нас са...

Одобриха проект на Меморандум за разбирателство между ядрените регулатори на България и Турция

Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум за...