Освободиха бандитите изпотрошили колата на зам. главния редактор на “Монитор”

Не било ясно защо избрали точно тази кола и защо не откраднали нищо

Двамата бандити, разбили колата на зам.- главния редактор от „Телеграф медиа“ Наталия Радославова, се оказаха пак на свобода. В петък състав на Софийския районен съд реши да пусне Даниел Траянов и Борислав Александров извън ареста срещу „подписка“, пише „Монитор„.

По време на съдебното заседание от държавното обвинение не можаха да посочат на съда защо двамата са влезли в колата на Радославова, натрошили са я отвътре, но не са откраднали ценните вещи в нея – таблет, детски телефон и други. От своя страна пък съда прецени, че въпреки, че двамата многократно са регистрирани в МВР, а Александров дори е изтърпял условна присъда, нямало опасност те да извършат други престъпления. Благодарение на това, че са освободени с „подписка“, двамата излязоха от ареста още същата вечер, и да изчакат на свобода решението на втората инстанция – Софийски градски съд, пред която се очаква прокуратурата да протестира освобождаването им.

Траянов и Александров бяха разкрити от полицията по записи на видеокамери само за броени дни. Траянов е влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото табло, събрал всичко, включително телефона на детето й и таблет, сложил ги в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правил Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила. Даниел е разпитан пред съдия, а аверът му е станал свидетел срещу него.

Даниел Траянов е осъждан като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици. И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медия“, стигнали с такси.

Подобни статии

Две години без Стефан Данаилов

В театъра и киното Стефан Данаилов завинаги е Майор Деянов, Борис...

Още в катергорията

Две години без Стефан Данаилов

В театъра и киното Стефан Данаилов завинаги е Майор...

Почитаме света великомъченица Екатерина

Православната църква почита света великомъченица Екатерина на 24 ноември...

200 години от рождението на великия руски писател Фьодор Достоевски

В Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" се...