От днес се отменя общонационалната карантина в Словакия

Словакия разрешава от днес и свободните пътувания до и от 16 страни членки на ЕС, включително България

От днес се отменя общонационалната карантина в Словакия, наложена на 12 март заради коронавирусната пандемия. Ограниченията спряха да действат от 7 ч. (8 ч. българско време), съобщи премиерът Игор Матович, цитиран от ТАСС.

Пада и задължението за двуседмична домашна карантина за граждани, които се завръщат в страната от 19 държави членки на ЕС, където „е малък рискът от заразяване с коронавируса“.

От днес предпазните маски в Словакия са задължителни само при разговор с други хора навън, а също така в обществени помещения и в обществения транспорт. Те вече може да не се използват в офисите, ако е осигурено минимум двуметрово разстояние между служителите.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Словакия разрешава от днес и свободните пътувания до и от 16 страни членки на ЕС, включително България, епидемиологичната ситуация в които не буди опасения у медиците. Миналата седмица Словакия вече отвори границите си за съседните Чехия, Австрия и Унгария, припомня ТАСС.

Подновяват се пътническите превози с всички видове транспорт до и от европейските държави с минимален риск от заразяване с новия коронавирус.

До момента в Словакия са регистрирани 1531 заразени с вируса, оздравелите са 1402, починалите – 28. Тествани са 190 426 жители на страната с население близо 5,4 милиона, отбелязва ТАСС.

Източник: БТА

Подобни статии

Тревога в Япония! Нова авария в АЕЦ „Фукушима“

Според експертите е възможно причината да е спукана тръба към някой...

Още в катергорията

Тревога в Япония! Нова авария в АЕЦ „Фукушима“

Според експертите е възможно причината да е спукана тръба...

Нова и опасна мода: да се заразиш умишлено с COVID-19

“Телеграм” се превърна в любимата платформа на крайнодесните и...

Танкер с руски екипаж се запали в Черно море

Инцидентът е станал край нос "Железния рог" В Черно море...