Отряд „Кобра“ и ГДБОП задържаха трима души в София с хиляди фалшиви банкноти

Вчера в отдел „Икономически престъпления“ на столичната полиция е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци

Трима души са задържани при акция на отряд „Кобра“ и ГДБОП в столичния квартал „Горубляне“ по разследване за разпространение на неистински парични знаци в големи количества, съобщиха от прокуратурата, предава Dir.

Вчера в отдел „Икономически престъпления“ на столичната полиция е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци. Незабавно е бил сформиран екип, съвместно със служители от сектор „Кобра“ и ГД „Борба с организирана престъпност“.

Прокуратура

Около 1 ч. през нощта, в автосервиз в кв. „Горубляне“ в столицата, са били задържани двама души в момент на сделка. В лек автомобил „Мерцедес“, са били намерени 40 350 евро, 28 600 долара и 20 паунда. Установено е, че парите са фалшиви.

Прокуратура

На място са били задържани Н.Й. (на 18 години), ползвал колата, в която са били открити банкнотите, и М.Н. (на 32 години) – купувач. Бил е установен още един мъж – двадесет и три годишният Х.Х., български гражданин с ливански произход, собственик на автомобила.

Прокуратура

По случая е било образувано досъдебно производство, което се води от Софийска градска прокуратура. Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Прокуратура

От направена справка, към настоящия момент е известно, че младежът, ползвал мерцедеса и купувачът на фалшивите пари са криминално проявени. Единият – за хулиганство и причиняване на телесна повреда, а другият – за измами, обсебвания и грабежи.

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Йотова ще отбележи празника в Босилеград

Вицепрезидентът ще посети Културно-информационния център на българското национално малцинство Вицепрезидентът...

Властта ще вземе участие в честванията за 24 май в София

Кирил Петков ще се включи в шествието в центъра...