Парламентът окончателно прие предложението на Пеевски, Карадайъ и Цонев: 9% ДДС за пелени и бебешки храни

9 % също така ще се обалагат досатвките на книги на физически носител или по електронен път, ресторантьорско и кетъринг услуги на хрини. 20% обаче остава ставката за бира, вино и спиртни напитки

9% ДДС за пелени и бебешки адаптирани млека, прахообразни каши, пюрета. Това приеха депутатите на второ четене в с промените в закона за ДДС. Това предложение бе на депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, председателят на ДСП Мустафа Карадайъ и зам.- шефът на ПГ на Движението на Йордан Цонев. Предложението бе прието с много голямо мнозинство 150 „за“, 2 „против“ и 1 „въздържал се“, съобщи „Монитор„.

9 % също така ще се облагат доставките на книги на физически носител или по електронен път, ресторантьорско и кетъринг услуги на хрини. 20% обаче остава ставката за бира, вино и спиртни напитки.

Прие се и намалената ставка да важи до края на 2021г.

Гласуваха да се увеличи минималния осигурителен праг в сектор хотелиерство и ресторантьорство на 800 лв., като 610 лв. остават за длъжности, за които не се изисква квалификация. Такива са например- пиколо, камериерки, хигиенисти, помощник кухня.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

„Алсат М“ (РСМ): Остава енигма как ще работи историческата комисия

София зачита правото на самоопределение на гражданите на Република Северна Македония,...

Още в катергорията

„Алсат М“ (РСМ): Остава енигма как ще работи историческата комисия

София зачита правото на самоопределение на гражданите на Република...