Пламен Бобоков се яви на разпит в Следствието

По неофициална информация Бобоков ще дава обяснения за комуникацията си със съветника на президента по правни въпроси Пламен Узунов

Бизнесменът Пламен Бобоков пристигна на разпит в сградата на Националната следствена служба. Той обяви, че не знае защо е извикан, посочва NOVA.

По неофициална информация Бобоков ще дава обяснения за комуникацията си със съветника на президента по правни въпроси Пламен Узунов. За чата им стана ясно в петък, докато спецсъдът разглеждаше мярката за неотклонение на Бобоков. Тогава прокуратурата искаше да го върне в ареста, тъй като бил закъснял с плащането на гаранцията си от 1 млн. лева.

По време на заседанието спецпрокуратурата обяви, че срещу Бобоков има образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние. Като доказателства бяха представени чатове с Пламен Узунов. В един от тях президентският съветник изпратил на бизнесмена решение на Върховния административен съд седмица преди официалното му публикуване. Документът се отнасял за формалното освобождаване на танкер под либийски флаг, задържан на пристанище Бургас.

От ВАС също започнаха вътрешна проверка.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...