Пламен Узунов се опитал да изтрие паметта на телефона си

Цялата постановка, която разиграл президентският секретар довело дотам, че той се срещнал с представители на НСО, които да му донесат „забравения“ телефон

Президентският секретар Пламен Узунов е направил скандален опит да прикрие следите си за аферата с Пламен Бобоков, научи агенция ПИК от свои източници. Дясната ръка на Румен Радев разиграл цяла постановка пред прокуратурата в опит да излъже магистратите за мобилния си телефон и да може да изтрие чата с русенския бизнесмен.

Медията ни научи, че първата версия на Узунов пред разследващите била, че един от телефоните му бил забравен в кортежа на президента. След като не минал номерът, дясната ръка на Румен Радев опитал да се измъкне с обяснението, че апаратът бил намокрен.

Цялата постановка, която разиграл президентският секретар довело дотам, че той се срещнал с представители на НСО, които да му донесат „забравения“ телефон.

Според източници на медията ни при направените експертизи е установено, че с телефона на Пламен Узунов е правен опит за интервенция, която целяла да изтрие паметта на устройството, с което да затрудни извличането на данни.

Отделно са правени опити да бъде подменена батерията на мобилния телефон на президентския секретар, както и други части.

Въпреки неколкократните опити на Узунов да затрудни разследването, днес от прокуратурата изнесоха нови чатове между него и бизнесмена Пламен Бобоков, които показват, че двамата са комуникирали по темата за кораба „Бадр“ в продължение на половин година, като са си разменили повече от 61 съобщения.

Подобни статии

След като вкараха държавата в безпрецедентна криза, Лорер, Ангелов и Икономов се правят на кайт сърфисти

Гуруто на “Промяната” Евгени Ангелов мечтаел за Амазонската дрога аяуаска След като...

Още в катергорията

Кметица от ГЕРБ уреди олигарха на Бойко Иван Пилето с 605 дка за соларен парк

Кметицата на Нова Загора Галя Захариева веднага, след като...

ДАНС влезе в Кинтекс

Служители на ДАНС са влезли на проверка в най-голямата...