Почина 41-годишният турист с COVID-19 от „Кайт къмпинг Градина

Мъжът е нямал придружаващи заболявания и редовно е тренирал

Тази сутрин е починал 41-годишният турист с коронавирус от „Кайт къмпинг Градина“, който беше приет с коронавирус в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас. Това съобщи за БНР Бургас изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

Мъжът е нямал придружаващи заболявания и редовно е тренирал.

41-годишният мъж пристигнал на морето от София на 3 юни. Още преди това не се е чувствал добре и решил да отиде да се лекува на чист въздух. Оказа се, че е с COVID-19. След като му става лошо, негов съсед по каравана му помага и го откарва до Бургас.

Мъжът бе настанен в инфекциозното отделение на бургаската болница в реанимацията и интубиран. Къмпингът пък беше основно дезинфекциран.

Общо 12 души са заявили, че са били контактни на заразения. Всички те са тествани, а резултатите са отрицателни.

„Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него. Още първият скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил като е пристигнал на морето“, уточни д-р Миразчийски.

Хората трябва да продължават да спазват противоепидемичните мерки, призова той. Да носят предпазни средства, да спазват дистанция и задължителната дезинфекция, е категоричен д-р Бойко Миразчийски.

Подобни статии

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“....

Още в катергорията

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....

Сербезова: До август електронното здравно досие на пациентите ще обхване всички дейности

„Поетапно до месец август електронното здравно досие на пациентите...