Разкриха наркооранжерия и печатница за фалшиви банкноти

При специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност във Варненско бе разкрита наркооранжерия за марихуана и печатница за изготвяне на неистински български банкноти.

Това съобщиха окръжният прокурор Красимир Конов, районният прокурор Невена Илиева и директорът на ОД на МВР, старши комисар Даниел Пашов след проведената под ръководството на Окръжната прокуратура специализирана полицейска операция на ОД на МВР във Варна. При разкритата наркооранжерия, както и при печатницата за изготвяне и разпространение на неистински банкноти от 100, 50 и 20 лева, са задържани организаторите, които са криминално проявени и стари познайници на полицията.

Операцията е проведена на територията на Четвърто РУ на МВР-Варна, като са били изградени КПП в селата Пчелник, Венелин и Садово. Наркооранжерията е била във Варна. При претърсването са намерени 60 растения от рода на конопа, техника за отглеждането, торове, лампи и др. Извършителят на престъплението по член 354 „а“ от НК  е 34-годишният Мартин К., който е задържан, информира шефът на ОД на МВР-Варна.

Установен е и гараж, в който са изготвяни фалшивите банкноти, които са били разпространявани на територията на Варна, Шумен и Добрич. Като съпричастен към престъпната дейност е установен и задържан 36-годишният Любомир Я., който ще бъде привлечен към наказателна отговорност. При претърсването на помещението са намерени хартия, бои, фолио и изрезки от изготвянето на фалшивите банкноти, както и газов пистолет и патрони.

Срещу бащата на Любомир, който също е криминално проявен, Районната прокуратура във Варна ще повдигнато също обвинение за закана срещу служител на властта при изпълнение на службата му. Издирени са и две криминално проявени лица с повече от две висящи досъдебни производства. Освен тях, е задържан и криминално проявен мъж, който се издирва от германските власти за престъпления против собствеността.

Проверени са адресите на 181 лица, поставени под карантина, издирен е един автомобил. Образувани са две досъдебни и две бързи производства. Окръжният прокурор Красимир Конов и директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов бяха категорични, че това е начинът за противодействие на битовата престъпност, както и за респектиране на лицата, които влияят на оперативната обстановка в региона.

Съвместните действия на прокуратура и МВР във Варна ще продължат и през лятото, категорична беше и Районен прокурор, Невена Илиева.

Източник: Монитор

Подобни статии

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

За пореден път Софийският градски съд отказа да пусне от ареста...

Още в катергорията

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

За пореден път Софийският градски съд отказа да пусне...

На „Капитан Андреево“ откриха недекларирани 641 500 евро в дрехите на шофьор

Мъж скрил недекларирана валута за над 1 270 000 лева в дрехите си. 56-годишният...

Митничари във Видин задържаха над 17 200 „маркови“ изделия

Митнически служители задържаха 17 266 текстилни изделия с надписи и...