Румен Радев: Последиците от COVID – кризата ще се усетят най-много през есента

Президентът посочи, че не е късно да се преодолее кризата, но трябва да се разгърне капацитетът на държавата и да се достигне до всички най-засегнати хора, както и до малките и средни предприятия

Анализите показват, че есента ще ни бъде най-тежко, на много места реалната безработица ще се усети най-много тогава, каза президентът Румен Радев във връзка с очакванията и прогнозите за икономическите последствия от COVID – кризата.

Коментара държавният глава направи в отговор на журналистически въпрос в Кресна, където бе на посещение.

На въпрос има ли конкретни предложения най-вече към местните власти и бизнеса, Румен Радев отговори, че тези предложения са отпреди кризата с COVID-19. „Кризата доказа още веднъж колко е вярна и необходима тезата за финансова децентрализация на общините в България“, посочи Радев. „Тя показа едно и това е големият проблем – има заделени средства, те са милиарди, поне така се обявява, но няма капацитет, административен, според който тези средства да достигнат до всички най-нуждаещи се“, каза още държавният глава. Според Радев, финансовата децентрализация ще даде възможност на местното ръководство да определя приоритетите и да реализира политики, които да работят в полза на хората.

Президентът посочи, че не е късно да се преодолее кризата, но трябва да се разгърне капацитетът на държавата и да се достигне до всички най-засегнати хора, както и до малките и средни предприятия.

Източник: БТА

Подобни статии

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано от всички...

Още в катергорията

Йотова: Честит празник на всички, които изгарят невежеството

Вицепрезидентът припомня думите на Паисий Хилендарски, че българите по-рано...

Промени в движението в София в празничния ден

Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“...