„С ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТНИТЕ И ЖИВОТА“

Иво Тодоров представя новата си книга „ТАРА & АЗ”

Само този, който е гледал или гледа вкъщи куче или котка, знае как животните стават част от семейството и грижата за тях ни променя, правейки ни по-отговорни и отдадени – и към тях, и към любимите ни хора.

Истории за много радостни моменти и пакости разказва в новата си книга „ТАРА & АЗ” журналистът и писател Иво Тодоров. Романът, издание на „Лексикон”, излезе само няколко дни преди вирусът да затвори целия свят. Затова авторът отложи представянето за по-добри времена. И това ще се случи на 7 юли от 18.30 ч. на откритата лятна сцена на театър „София”.

За премиерата Иво Тодоров е поканил много свои приятели известни личности, замиващи се с изкуство, които имат домашни любимци.

„Казват, че кучето е сърце, обвито в козина. И когато в живота ти влезе едно малко паленце, готово да прави всякакви бели и лудории, за които не си и подозирал, в началото му се ядосваш. После – полагайки ден след ден грижи за отглеждането му, разбираш, че дори когато му се ядосваш, то е защото те е грижа за него. И един ден – най-неочаквано за тебе самия, си даваш сметка, че го обичаш”, споделя авторът.

Тара е героиня на няколко видеоклипа и филми, които е снимал Иво Тодоров. Тя е нейни приятели – кучета от центъра на София, предимно прибрани от улицата или осиновени от приют,  станаха част от няколко фотоизложби за комуникацията между хората и животните. Преди една година Тара отиде да тича по небесните поляни, малко преди авторът да завърши книгата си.

Подобни статии

Две години без Стефан Данаилов

В театъра и киното Стефан Данаилов завинаги е Майор Деянов, Борис...

Още в катергорията

Две години без Стефан Данаилов

В театъра и киното Стефан Данаилов завинаги е Майор...

Почитаме света великомъченица Екатерина

Православната църква почита света великомъченица Екатерина на 24 ноември...

200 години от рождението на великия руски писател Фьодор Достоевски

В Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" се...