Сърница и Доспат жертви на корпоративна война за туристи и заграбване на бизнес!

Местните хора са убедени, че случката с К-19 не е случайна и всичко това е предизвикано от туристически босове, които са инвестирали стотици милиони левове в спа комплекси, изградени във Велинград

Сърница и Доспат са две градчета разположени на брега на един от най-красивите български водоеми язовир “Доспат”. Природата на планината Родопи е невероятно красива, а местното население е изключително трудолюбиво. Битова престъпност в тези населени места няма, а от пет години Сърница се отдели като отделна община, която започна ударно да се развива като туристическа дестинация.

Местните хора са убедени, че случката с К-19 не е случайна и всичко това е предизвикано от туристически босове, които са инвестирали стотици милиони левове в спа комплекси, изградени във Велинград. Хората споделят, че откакто е ремонтиран главния път от Велинград до Сърница, туристическия поток за Доспат и Сърница се е увеличил многократно.

В Сърница и Доспат има вече изградени много почивни бази, които предлагат отлично качество на туристическата услуга срещу много прилични за българите цени. Хората споделят, че почти всички бази са били резервирани за месеците юни и юли, но след новината за К-19 сезонът вече е съсипан. За тях това е работа на мощни босове от сферата на туризма.

Хората споделят, че се познават и не са видяли нито са чули някой да има симптомите на К-19. Целта според тях е да бъдат затворени двете населени места, както беше затворено Банско. Това ще доведе до фалит много местните хора, които са теглили кредити, за да развиват туризъм, а базите им ще бъдат изкупени на безценица иманно от тези туристически босове. Дали всичко, което казват хората е истина остава да видим?

Източник: От упор

Подобни статии

Румен Радев: Необходима е дългосрочна стратегия по демографските въпроси

Необходима е всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. Това заяви...

Още в катергорията

Румен Радев: Необходима е дългосрочна стратегия по демографските въпроси

Необходима е всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси....

Задържаха медици от Пловдивско, издали над 250 фалшиви зелени сертификата

Престъпленията са били извършвани във ваксинационни пунктове в МБАЛ...

Пътищата до Витоша са временно затворени

"Пътищата към Витоша са затворени за автомобили без вериги...