СГП разследва умишлено убийство в столичен квартал

От предварителното заключение, направено по резултати на извършената аутопсия, е видно, че смъртта на мъжа е настъпила след нанасяне на удари с ръце в областта на главата и гърдите, притискане с колене в областта на гърдите, довело до механична асфиксия

Софийска градска прокуратура разследва умишлено убийство на мъж в ж.к. „Младост – 3“ в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Четиридесет и осем годишният Л.Н. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Първоначално разследването по образувано досъдебно производство е започнало в Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство. Инцидентът станал около 18 ч. на 18.06.2020 г., в общо помещение на 13 етаж, в жилищен блок в ж.к. „Младост – 3“ в гр. София.

Материалите по делото са били изпратени и са постъпили по компетентност в Софийска градска прокуратура. Доказателствата, събрани след оглед на местопроизшествие – разпит на установени по делото лица, оглед на труп и изготвените съдебномедицински експертизи, сочат за извършено умишлено убийство. Пострадалият е петдесет и пет годишният Р.В.

От предварителното заключение, направено по резултати на извършената аутопсия, е видно, че смъртта на мъжа е настъпила след нанасяне на удари с ръце в областта на главата и гърдите, притискане с колене в областта на гърдите, довело до механична асфиксия.

Понастоящем обвиняемият Л.Н. е задържан с постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Изготвено е и е внесено в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе по него в рамките на днешния ден.

За престъплението по чл. 115 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години.

Подобни статии

Дончева: Хората от ГЕРБ да се готвят да отговарят за кюлчета и пачки!

Зам.-шефът на парламента Татяна Дончева заплаши пред БНТ, че всички от...

Още в катергорията

Дончева: Хората от ГЕРБ да се готвят да отговарят за кюлчета и пачки!

Зам.-шефът на парламента Татяна Дончева заплаши пред БНТ, че...

Карадайъ: Безусловна подкрепа от наша страна няма да има, не предлагаме министри

Имаме едно неотменимо условие - възстановяване на демокрацията, връщане...