Шеф в ЕСО спретна банкет в работно време

Представителят на Енергийния системен оператор (EСО) за Плевен Иван Йотов спретна банкет в работно време на служителите си.

Поводът за веселбата е 20 г. от създаването на службата в областния град, на която той е ръководител, научи Lupa.bg

Учудващо е, че купонът се е състоял вчера на обед в механа „Горски кът” в село Орешак, близо до Троянския манастир. Това поражда въпросът защо Иван Йотов не събра колектива си в Плевен, а трябваше да го води на 60 км от града по време на пандемия. Очевидно за него не важат ограничителните мерки, наложени заради коронавируса.

От снимките, с които Lupa.bg разполага, се вижда, че в разгара на веселбата Йотов е взел микрофона и показва музикалните си заложби пред подчинените си. Не става ясно дали всички служители са поканени на веселбата, или само тридесетина от тях.

Иван Йотов не е безизвестна фигура в публичното пространство, макар че сега малцина знаят, че се намира в Плевен. Той бе начело на ЕСО от 2010 г. до 2017 г. с известни прекъсвания. Името му бе запомнено с трите фотоволтаични електроцентрали на съпругата му.

Заеманата тогава длъжност от Йотов попада в закона за предотвратяване на конфликта на интереси, а според този закон “конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. Частен е всеки интерес, който води до облага от материален или нематериален характер за лице, заемащо публична длъжност, или за свързани с него лица, включително всяко поето задължение”.

Подобни статии

И НАП започва проверка на данните, изнесени от Светослав Илчовски и Иван Ангелов

В зависимост от резултатите от проверките е възможно да се стигне...

Още в катергорията