Силно земетресение в Мексико

Епицентърът е бил в морето, на 23 километра югоизточно от град Крусесита в южния щат Оахака на Тихоокеанското крайбрежие на страната

Силно земетресение бе усетено в столицата на Мексико и стотици хора излязоха по улиците, предупредени малко преди труса от алармите в града, предадоха осведомителните агенции. Очевидци казаха за Ройтерс, че засега няма данни за пострадали хора и материални щети.

Първоначално Геофизическият институт на САЩ съобщи за магнитудът от 7,7, но после коригира оценката си на 7,4. Мексиканският сеизмологичен център съобщава за магнитуд от 7,1. Земетресения от такава мощ могат да бъдат опустошителни, отбелязват информационните агенции.

Епицентърът е бил в морето, на 23 километра югоизточно от град Крусесита в южния щат Оахака на Тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

Страната се намира в един от най-земетръсните райони в света, където се събират три тектонични плочи. А столицата на страната е особено уязвима на земни трусове, защото е изградена върху дъното на пресъхнало древно езеро.

Източник: БТА

Подобни статии

СЗО: Няма нито един починал от Омикрон

Ще са необходими няколко седмици, за да се получи пълна картина...

Още в катергорията

СЗО: Няма нито един починал от Омикрон

Ще са необходими няколко седмици, за да се получи...

Омикрон предизвиква лека инфекция при ваксинираните срещу Covid

Неваксинираните обаче може да са застрашени от хоспитализация при...

DW: Меркел си тръгва. Без суета и без нито един скандал

Не й достигнаха само две седмици, за да счупи...