Силвестър Сталоун разказва за „Роки“ в нов филм

Нискобюджетният филм, режисиран от Джон Г. Авилдсън, се превърна в сензация в боксофиса, отнесе три награди Оскар, включително за най-добър филм. Той роди седем продължения – най-новото е „Creed II “ за 2018 г. с участието на Майкъл Б. Джордан

На път към екрана е нов, но документален филм „Роки“ – и е разказан от самия италиански жребец Силвестър Сталоун, съобщи Си Ен Ен, предава БГНЕС.

„40 години Роки: Раждането на класика“ ще се задълбочи в ролята, която направи холивудския актьор звезда, тъй като той си спомня опита си от работата върху оригиналния филм „Роки“.

Написан и продуциран от Дерек Уейн Джонсън, документалният филм предлага “емоционален” и “интимен” поглед върху създаването на спортната драма, четири десетилетия след излизането на първия епизод през 1976 г.

Сталоун, който сега е на 73 години, беше сравнително непознат актьор, когато написа оригиналния сценарий „Роки“ и изигра главната роля на филма на „второкласния“, но корав Робърт „Роки“ Балбоа.

Нискобюджетният филм, режисиран от Джон Г. Авилдсън, се превърна в сензация в боксофиса, отнесе три награди Оскар, включително за най-добър филм. Той роди седем продължения – най-новото е „Creed II “ за 2018 г. с участието на Майкъл Б. Джордан.

“Човек е голям късметлия, когато може да разбере, че най-добрият приятел, който някога си имал, е някакъв герой, който просто е изскочил от ума ти, някой, който винаги е бил там, когато нещата стават груби и никога не се отказва от мен”, казва Сталоун в документалния трейлър.

“Гордеем се с филма”, каза Джонсън в изявление, “и публиката може да очаква нови истории и нови кадри, които никога досега не са виждали. ”

“40 години от Роки: Раждането на класика” ще излезе цифрово на iTunes / AppleTV и Amazon на 9 юни.