Тити Папазов: Не е изключен фалит на Левски

Един от собствениците на Левски Константин Папазов сподели очакванията си преди полуфиналния мач-реванш срещу Локомотив (Пд) за Купата на България

Ето какво каза той пред „Дарик“:

„Единствено оптимистично нещо е, че се надявам днес отборът да покаже характер, който заслужава най-малкото в името на неговия капитан.

Казах на Живко Миланов, че избързва, защото вярваме, че ще има още един мач за Купата. Надявам се да има още един мач, в който подобаващо една кариера да завърши. Най-малкото заради това, което е направил Живко, заслужава да има спортен шанс.

От финансова страна още няма никакъв резултат. Излязохме извън пределите на България като разговори. Ясно е, че рано или късно в България ще влязат огромни фондове. Логично е Левски да бъде такъв отбор. Знаем отговорността, знам, че хората осъзнават, че няма да сме ние финансовите благодетели.

Левски за сезон 20/21 има лиценз, въпросът е дали ще вземем за след това. А това зависи от това коректно да се изпълнят задълженията. Играчите показват много висок морал. Не искам да звучи като оправдание, но ние имаме страшно тежко наследство.

При толкова изхарчени пари е логично да имаме играчи, които да продадем и да печелим време. Но всички играчи, които бяха привлечени, са подписани договори, които са по силите само на такъв финансов мощен човек, каквато е била компанията на господин Божков.

Освен отговорността пред хората, трябва да помислим и как да се компенсират четири милиона до края на май и вероятно около един милион за бъдещи прекратявания на договори. Ситуацията е много сложна. Сега, със сигурност едно е гарантирано, че в управлението на Сираков ще има пълна прозрачност.

Не е изключен фалит на клуба, но вярваме, че няма да го допуснем, защото феновете направиха чудеса в тези три месеца. Фалитът щеше да бъде преди три месеца. Аз вярвам силно в Господ и мисля, че няма как тези усилия да не бъдат наградени. Ако не довечера, то чрез оцеляването на клуба им, защото направиха над реалните възможности, които имат. Една от причините сега да няма инициативи е желанието на Наско към тези хора да се прояви морал. В най-тежкия период феновете бяха изцедени. Поне докато може, ще ги пазим. Те са най-сигурният бъдещ ресурс на Левски“.

Подобни статии

Още в катергорията

Дженсън Бътън сравни Хамилтън и Верстапен

"Ако става дума за вроден талант, то Верстапен може...

Продадоха на търг потник на Майкъл Джордан за 1,38 млн. долара

Предишният рекорд за потник и шорти на Майкъл Джордан...